Lydia Nirk-Soosaar (1908– 1995) oli üks väheseid Pallase naiskunstnikke. Eessõna on kirjutanud kuulus inglise kunstiteadlane Edward Lucie-Smith. Järgnevad Lydia Nirgi koolikirjand „Mälestusi 1917.–1918. aastast” ja aastatel 1983–1994 kirja pandud mälestustevihik. Huvitav on lugeda Lepo Mikko lembekirju Pallase ajast. Jaak Kangilaski vaeb oma artiklis, kas 1930. aastate kunsti tuleks nimetada „realistlikuks reaktsiooniks” või hoopis „hilisimpressionismiks”. 

Teine hiljuti ilmunud album on kunstnik Raul Rajangu loomingust. See kannab nime „Luminoso” ja on kujundatud väga omapäraselt. Rajangu albumi väljaandmise idee tuli Anneli Porrilt ja Indrek Sirkelilt. Viimati öeldu on ka selle originaalse kujunduse autor. Väljaandjat pole märgitud. Album peaks sisaldama kõiki Rajangu töid – nii maale kui ka installatsioone. Teksti autorid on Hilkka Hiiop, Kiwa, Harry Liivrand, Anneli Porri ja Indrek Sirkel.

Ma ei tea, mis õhuke paber see on, kuid see jätab mulje omaaegsest viletsakvaliteedilisest kirjapaberist. Osa reprosidki on sellel paberil tuhmid. Samal ajal on ka heale kriitpaberile hea kvaliteediga trükitud värvireprosid. Usun, et Rajangu ise on selle väljaandega rahul.

Järgmisel kolmapäeval, 22. aprillil toimub aga Kumus 451-leheküljelise Evald Okase monograafia esitlus.