„Oma pikaaegse kogemuse põhjal pean Solarise suure saali kontseptsiooni väga tugevaks ning saali ennast Tallinnale lähiaastate olulisimaks kultuuriobjektiks – just seepärast otsustasin ka uue väljakutse kasuks,“ selgitas Sirelpuu, kes on varem töötanud Eesti Kontserdi eelkäijas Eesti Riiklikus Filharmoonias, juhtinud raadiojaama, videofirmat ja kontserdibürood ning Esmofoni kauplusteketti. Viimased neli aastat juhtis Sirelpuu Saku Suurhalli tegevust.

Sirelpuu sõnul saab Solarisest nii disainilt kui sisult vägagi modernne keskus, millelaadset ei ole siiani Tallinnas, ega ka teistes Baltimaades.

„Olen veendunud, et Solarise suur saal kujuneb Tallinna kultuurielu keskpunktiks,“ ütles Sirelpuu, kelle nägemuse kohaselt saab tegemist olema esmajoones kontserdisaaliga, kus samas hakkab toimuma ka hulgaliselt teatri- ja muusikalietendusi, konverentse ja muid üritusi.

Mahuka projekti ehitus algas eelmisel kevadel, „katuse alla“ saab hoone juba lähinädalail ning ametlik avamine on plaanitud 2009. aasta sügisesse.

Alates järgmisest aastast saab Solarisest Pimedate Ööde Filmifestivali kodu, juba teadaolevatest suurüritustest toimub 2010. aastal Solarises Euroopa filmitööstuse tähtsündmus – European Film Academy Awards ning samal aastal annavad suures saalis kontserdi New Yorgi sümfoonikud. Samuti on aastateks 2010-2012 tehtud juba mitu konverentsibroneeringut.

Solaris on multifunktsionaalne kultuuri-, konverentsi- ja vabaajakeskus, kuhu lisaks suurele saalile, seitsme ekraaniga kinokompleksile, kahe ekraaniga väärtfilmikeskusele ning tantsustuudiole tulevad veel kunstigalerii, džässiklubi, mitmed kohvikud, restoranid ja kauplused.