Nii see on, Boccale ei saa midagi ette heita, isegi siis kui kangesti tahaks. Suurepärane sisekujundus peaks rahuldama ka kõige nõudlikuma snoobi, taustamuusika on meeldivalt mahe-modernne, ei mingit lamedat paaniflööti või halba klassikat. Valgustus on samuti täiesti paigas, Eesti hiilgab ju teadupoolest eriti oskamatult valgustatud kohtade rohkusega. Seepärast on puhas rõõm olla ruumis, mis on täpselt paika trimmitud viimse detailini. Boccas istuks või niisama, seal sööks isegi plastmassimaitselist hamburgerit, kui muud ei pakutaks.

Plastmassimaitsest on asi muidugi kosmiliselt kaugel. Alustuseks võtsime Tomatipestos marineeritud lambafilee kukeseentega (85 krooni) ja Lillkapsa ja trühvli püreesupi grillitud kammkarbiga (85.-) Söömist saab Boccas alustada nagu kord ja kohus: silmadega. Ja roogasid peaks kirjeldama üksnes õnnest joovastunud väljenditega. Ma ei ole püreesupilembene, kuid see sametine taies veenis mind püreesuppide sulniduse suhtes ümber. Teiseks roaks võttis Tanel Ravioolid suitsulõhega kalamarjakastmes (105). Pasta valmistavad Bocca kokad kohapeal, ja see on Taneli sõnu kasutades: “lihtsalt super”. Aristokraatlik ja kodune ühtaegu, nagu ka miljöö. Mina proovisin Pardirinda porgandi-siidrikastmes (170.-), valides täisküpse pardikese kasuks. Pean tunnistama, et see oli äärmiselt trenditeadlik pardike, ei mingit vürtside müriaadi, ei mingit pealetükkivust. Majesteetlikult tagasihoidlik on selle roa kohta vast kõige tabavam kirjeldus. Pärast kahte rooga võivad nõrgemad gurmaanid juba maitseelamustest oimetud olla, kuid Tiramisut (55.-) maitsmata lahkuda on patt. Proovisime ka ‰okolaadivahtu portveiniga maitsestatud maasikatega (50.-) mis oli absoluutselt täiesti ja läbinisti meeldivaks punktiks hedonistlikule õhtusöögile, mida Tanel pikendas veel väikese jäälülma Limoncega (40.-) ning mina Cappuccino (30.-) ja Calvados Pomme Prisonniere’iga (95.-) Õun oli sellesse calvadosesse tõepoolest vangistatud ja täisraudu pandud. Hõrk, vürts, terav. Niiöelda lihtsalt super.

Itaaliast pärit Head Chef Nicola Tanda ning soomlasest Executive Chef Pekka Arpikari on oma oskustega Boccasse kohale meelitanud Tallinna koorekihi. Joon on seal vaoshoitult peen. Bocca on vaieldamatult parim restoran, mille teeb meeldivaks see, et road ei ole seal kvaliteeti arvestades ülehinnatud.

Bocca

Olevimägi 9, tel: 641 2610