Filminädal toimub koostöös Norra saatkonnaga.

“Fookus:Norra” filminädalalal on esindatud väljaspoole Norra kultuuripiire jõudnud linateosed, debüütfilmid ning mitmete auhindadega pärjatud laste- ja noortefilmid.

Kuulsamateks Norra filmideks, mis ekraanile jõuavad, on kindlasti Ellingu-triloogia täies mahus ehk “Elling” (2001) ja “Elling - Armasta mind homme” (2005), mille režissööriks laupäeval Tallinna väisav ja õhtuse seansi eel publikuga kohtuv Petter Næss, ning “Ema oma Elling” (2003) - Eva Isakseni režiitöö.

Väljaspool Norrat on tuntust kogunud ka filminädala avafilm, Bent Hameri debüütfilm “Munad” (1995).

Nädalavahetuse noortefilmide programmis linastuvad Petter Næssi noortekomöödia esimesest seksist “Lihtsalt Bea” (2004) ja Torun Liani tunnustatud mängufilm “Piima värv”(2004) esimesest armastusest.

Lastefilmidena on programmis Arne Lindtner Næssi “Sõbrad igaveseks” (2005), mis võitis samal aastal ka Norra parima laste- ja noortefilmi auhinna, ning Trond Jacobseni “Hallike – talu saladus”, mis on täispikk mängufilm ühest hallist traktorist, keda norra väikesed vaatajad tunnevad Gråtassi nime all ja kes on pakkunud kaasaelamist juba pikka aega nii teleekraanil kui ka lastesaadetes, raamatutes, lauludes ja isegi näidendites.

Festivali lõpetab samuti debüütfilm, Marius Holsti “....või tabagu mind välk”, mis kandideeris 1995. aastal Berliini filmifestivalil Kuldkaru auhinnale.

Kõik filmid linastuvad eestikeelse tõlkega.