Järgmise aasta mais hakatakse Mehhikos filmima kaheosalist mängufilmi revolutsionäär Che Guevarast.

Hollywoodi häälekandja Variety väitel on projekti taga tuntud filmilavastaja Steven Soderbergh ja näitleja Benicio Del Toro, kes hakkab kehastama ühte kõigi aegade kuulsamat mässajat. Veel teevad filmis kaasa Javier Bardem, Franka Potente, Benjamin Bratt ja Julia Ormond. Film tuleb hispaaniakeelne ja just praegu tegeletakse selle dialoogide tõlkimisega, milles osaleb ka peaosatäitja.

Esimene film “Argentina” jutustab sellest, kuidas Che koos Fideli juhitud Kuuba emigrantidega maabub aastal 1956 Kuubal ja kukutab mõne aasta jooksul diktaator Batista. Teine film “Gerilja” jutustab Che seiklustest New Yorgis, kuhu ta tuleb pidama kõnet ÜRO-s, tormates ühtlasi läbi ka linna glamuursest kõrgseltskonnast. Seejärel lahkub mees Boliiviasse parema elu nimel geriljasõda pidama.

Noorest Che Guevarast on juba tehtud film “Mootorratturi päevikud”, kus on vaatluse all revolutsionääri kujunemisaastad. Soderberghi kaks filmi lähevad maksma kuni 70 miljonit dollarit. Filmi tarvis kogutud materjali põhjal on plaanis teha ka dokumentaalfilm, kus on muuhulgas intervjuusid Che Kuuba ja Boliivia võitluste seltsimeestelt.