Hüvastijätutseremoonia toimub täna Suure teatri ruumides.

Lepešinskaja sündis 1916. aasta 15. septembril Kiievis. Pärast Moskva koreograafiakooli lõpetamist asus Lepešinskaja tööle Suures teatris, püsides seal üle 30 aasta. Teise maailmasõja ajal kuulus ta teatri „välibrigaadi”, mis käis rindejoone taga punaarmeelaste meelt lahutamas. Ta oli üks esimesi Stalini preemia laureaate ning sai selle autasu kokku neljal korral. Lepešinskaja luurekindralist abikaasa Leonid Roikhman suri 1950. aastatel vangilaagris, baleriini ennast peetakse üheks Stalini armukeseks. Lepešinskaja möönis kaks aastat tagasi antud intervjuus, et Stalin kutsus teda oma „kiilikeseks”.

Laval tantsis Lepešinskaja nii traagilisi kui ka koomilisi osi, mille hulka kuulusid „Sevilla habemeajaja” Rosina, „Don Quijote” Kitri, „Prantsuse leegi” Jeanne, „Uinuva kaunitari” Aurora ja „Pähklipureja” Maša.

1953. aastal murdis balletis „Punane moon” Tao Hoa rolli täitnud Lepešinskaja jala, kuid jätkas kangelaslikult etenduse lõpuni. Pärast tantsijakarjääri lõppu tegutses Lepešinskaja õpetajana, andes klassikalise balleti tunde Nõukogude Liidus, aga ka Prantsusmaal, Saksamaal, Rootsis, Itaalias, Ungaris ja Hiinas.