Lévi-Straussi surmast teatas eile tema kirjastus Plon, vahendas BBC. Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy nimetas oma järelehüüdes eelkõige kirjakultuurita rahvaid uurinud Lévi-Straussi "kõigi aegade üheks suuremaks etnoloogiks".

Välitöid alustas Lévi-Strauss 1930ndatel Brasiilia põlisrahvaste hulgas, kellest räägib ka tema teos "Nukker troopika". Kultuuriantropoloogina hakkas Lévi-Strauss kasutama strukturalistliku keeleteaduse meetodeid, nimetades oma meetodit strukturaalantropoloogiaks, mis andis pealkirja ka tema ühele tähtsamale teoreetilisi teoseid, 1958. aastal ilmunud "Strukturaalantropoloogia".

Tema põhiline hilisem uurimisteema oli mütoloogia, sellele pühendatud neljaköiteline uurimus "Mythologiques" (1969–1981). Selles vallas on oluline, et ta murdis uurijate mõtlemise lahti senisest, 19. sajandist saati valitsenud filoloogilisest uurimismeetodist.

Eesti keelde on tõlgitud Lévi-Straussi teostest originaalis 1955. aastal "Nukker troopika" (Tristes Tropiques), millest sai alguse tema suurem kuulsus teadusringkondades, ja 1962. aastal ilmunud "Metsik mõtlemine" (La Pensée sauvage), milles ta esitas oma mõjuka teooria kirjata ja kirjaliku kultuuri mõtlemise erinevustest.