Plaadifirma ECM andis välja plaadi „Arvo Pärt. In Principio”, millel Pärdi teoseid esitavad Eesti filharmoonia kammerkoor, Eesti riiklik sümfooniaorkester ja Tallinna kammerorkester Tõnu Kaljuste juhatusel. Enamik teoseid on salvestatud esimest korda.

Filharmoonia kammerkoori esindaja Anneli Ivaste sõnul on plaat salvestatud kahes jaos: kammerorkestriga toimus salvestus 2007. aastal Niguliste kirikus ja ERSO-ga läinud aastal Estonia kontserdisaalis.

Salvestusel kõlavad Pärdi teosed „In principio”, „La Sindone”, „Cecilia, vergine romana”, „Da pacem Domine”, „Mein Weg” ja „Für Lennart in memoriam”.

Väga värske plaat

Plaadile nime andnud teose tellis Arvo Pärdilt Grazi linn 2003. aastaks, kui ta oli Euroopa kultuuripealinn. Segakoorile ja orkestrile kirjutatud teose aluseks on Johannese evangeeliumil põhinev tekst. Plaadi viimane teos, „Für Lennart in memoriam” on kirjutatud keelpilliorkestrile, mis telliti president Lennart Meri matusetseremooniaks. Plaat on väga värske, seda pole kirjas isegi ECM-i kodulehel. Varsti tuleb see aga müügile ja loomulikult ka Eestisse, lubas Anneli Ivaste.

Filharmoonia kammerkoor on Pärdi loomingut varem salvestanud viiel heliplaadil: „Da Pacem” (Harmonia Mundi, 2006), „Kanon Pokajanen” (ECM, 1998), „Beatus” (Virgin Classics, 1997), „Litany” (ECM, 1996) ja „Te Deum” (ECM, 1993).