viis” ja Ernesaksa “Tormide ranna” kõrtsistseen,” kommenteeris kontserdi korraldaja, Tallinna Filharmoonia direktor Jüri Leiten. “Meie otsustasime tulla lagedale originaalse kontseptsiooniga ja lasta arhailiste teoste asemel kõlada heal intellektuaalsel rockmuusikal.”

Kell 20 algav kontsert “Valgusesse” on saanud oma nime Jimmy Page’i ja Robert Planti esitatud loo “Into The Light” järgi, Led R esitabki Zeppelini lugusid. “Esinejat ja kava valides oli meie põhiline idee, et kontserdi muusikaline sisu peaks olema tugev ja jõuline. Eesti taas-iseseisvumine 1991. aastal oli vaimselt väga jõuline akt, täpselt samamoodi on vaimselt väga jõuline Led Zeppelini muusika ja sellepärast need kaks kokku sobivadki,” põhjendas Jüri Leiten suveõhtuse rockkontserdi sisu. “Kui kellegi arvates on kohatu, et Eesti taasiseseisvumispäeva puhul kõlab Raekoja platsil ingliskeelne muusika, siis sellel on väga lihtne põhjendus – see on muusikaline pilguheit Euroopa Liitu.”

Legendaarse rockansambli Led Zeppelini lugude töötlused kõlavad rockansambli ja Tallinna Kammerorkestri ühisesituses. Zeppelini lugude kammerorkestriseaded on teinud helilooja Tõnu Kõrvits, Led R-i soolokitarristi Jaanus Nõgisto kinnitusel on tegu suurepäraste arranžeeringutega. “Tegime Tõnuga koos-tööd juba Rujaleidja projekti ajal ja temaga koos töötamine on puhas rõõm,” rääkis Nõgisto eile.

Pärast Led R-i ja Tallinna Kammerorkestri kontserdi lõppu tervitavad rahvast linnapea Edgar Savisaar ja linnavolikogu esinaine Maret Maripuu. Õhtu jätkub rahvapeoga Rock Hoteli igihaljaste viiside saatel.

Kontsert raekoja platsil on Led R-i esimene suurem esinemine. Bändi kuuluvad Indrek Patte, Jaanus Nõgisto, Igor Garšnek, Peeter Jõgioja ja Priit Kuulberg.