Kasutan ühtlasi juhust ja nostalgitsen kolme raamatu kallal algklasside suvesoovituste hulgast. Teise klassi omadest: A. Kivirähk „Kaka ja kevad”. See ilmus küll siis, kui ma juba kogemata kuidagi täiskasvanuks olin saanud. Lugesin seda ette kolmeaastasele. Tal oli terve raamat peas.

Kolmandale klassile: O. Preussler „Väike nõid”. Lapsena oli jube palju lemmikraamatuid. See oli igatahes ka. Igihaljas lugu sellest, kuidas tõrjutust saab kangelane ja headus pääseb võidule. Muidugi lemmik.

Neljandale klassile: Astrid Lindgren „Rasmus, Pontus ja Lontu”. Meenus, kuidas hiljuti tõsiselt üllatusin, kui üks humanitaaralal õppiv tudengineiu ütles, et pole ühtki Lindgreni raamatut lugenud. Kuidas on võimalik lapsepõlv näiteks ilma raamatuta „Vennad Lõvisüdamed”?!

P.S. Lapsevanemad, kes te näete ja teate. Kas lugemissoovitused on reaalse lugemisega neil päevil kuidagi ühenduses ka? Üks tuttav ema jagas vaatlustulemusi ja sedastas, et paljud lapsed ei olevat ka algklasside lõpuks ühtki raamatut läbi lugenud.