““Kloonide rünnak” on võrreldes “Tundmatu ohuga” geeniuse looming,” kirjutas filmikriitik Cosmo Landesman mainekas Briti lehes Times. Tugevam on just visuaalne pool, mis arvustaja sõnul kippus “Tundmatus” ohus olema loid. “Justkui oleks keegi pumbanud vana George’i (Lucase) täis visuaalset Viagrat,” kirjutas Times filmi kohta.

Times’i arvustuse järgi pole “Kloonide rünnak” vaid stiilitsemine ja eriefektid, mis varjutaksid vormi ja sisu. “Filmi kes-kendub küsimusele, miks sai Anakin Skywalkerist (Hayden Christensen), keda me “Nähtamatus ohus” nägime toreda julge põnnina, kõvas mustas kestas raskelt hingav Darth Vader?”

Filmis mängib suurt osa dramaatiline armastus, mida Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) poolt jediks koolitatud Anakin tunneb senaator Padme Amidala (Natalie Portman) vastu. Nimelt on Anakinile, kelle esimene ülesanne on Amidalat kaitsta, selline tunne jedi-reeglite järgi keelatud.

Üllatava vaatenurga alt kiitis uut tähesõjafilmi Guardian, mis parafraseeris oma loo “Rõi-vaste rünnakuks” (Attack of the clothes). Lehe moekriitik Jess Carter-Moreley peab filmi kos-tüüme võimsaks moedemonstratsiooniks, mis ei jää alla Yves Saint Laurent’i showle Pompidou keskuses.

New York Times pidas uut Star Warsi osa väga ameerikalikuks, nimetades seda samas kosmoseooperiks, kus on koos armastuslugu naistele, seiklus, vestern, müsteerium, õudukas, fantastika ja okultism. Bruce Sterling nentis samas, et uues filmis on isegi teadusliku fantastika kohta üllatuslikult vähe mõtteid.

Iroonilisel kombel ründavad kloonid ka filmi ennast – kuus päeva enne esilinastust levisid filmi koopiad seadusevastaselt nii internetis kui ka põrandaalustel videoturgudel. Spetsialistide arvates on enne esilinastust filmi näinud juba miljon inimest. Näiteks Malaisia videoturul maksa-vad piraatkassetid ja DVD-plaadid vaid paar dollarit.