Neljaks päevaks suletakse Lai tänav liiklusele ning see kujundatakse ümber värvikaks tänavateatri alaks. Näiteks kõnnivad seal ringi viktoriaanlikud Siiami Psühhiaatrid Londonist, kes kutsuvad inimesi hullumeelsuse ravile ja näitavad neile absurdseid asju, mis on peidetud nende kleidi paljudesse taskutesse.

Laia ja Hobusepea tänava nurgal mängivad pühapäeval ja teisipäeval Peterburi riikliku teatriakadeemia tudengid „keradega” žongleerides ja tantsides. Tänavaetendused on kõigile tasuta.

Põhiprogrammi raames on festivalile oodata esinema maailmakuulsaid nukuteatritegijaid ja hinnatud visuaalkunstnikke. Näiteks annab Tallinnas kaks etendust hinnatud Hollandi trupp DudaPaiva, kes ühendab oma „Needuses” tantsu, omapäraseid nukke ja interaktiivset meediat, otsides sidet muinasjuttude ja õudusunenägude maailma vahel.

Nevilel TRanter jutustab aga sirmi tagant loo nukunäitlejast Nigelist, kes kaotab Afganistanis abilise. Tolle otsingutel satub ta Tora Borasse, kohtub Punch bin Ladeniga ning jääb ohtlikusse olukorda.

Teenekad kõrvuti uutega

Venemaa Sahhalini nukuteater on seekord siin kahe lavastusega, millest üks, „Armastuse küüsis”, räägib läbi baleriin Olga Koklova loo kunstnik Picasso tumedamast poolest, teine on aga emotsionaalne lugu inimestest ja elust, nimega „Saatuse jooned”.

Vabaduse väljakul esineb kõigil festivalipäevadel kokku kümme korda belglane Stef Vetters etendusega „Tema kõrgeaususe Ottfriedi tundmatu maailm”, mille vapustavad eriefektid ja kummastava draakoniskeleti käsitsemine rabavad jalust.

Iisraeli teater Koom-Koom näitab loodusmuuseumi hoovis, kuidas inimese soov kõike taltsutada võib muuta ilusa looduse prügimäeks.

Lisaks peakülalistele on festivalil mitmeid noori tegijaid nii Brasiiliast, Iisraelist, meie lähiriikidest kui ka Eestist, kes pakuvad teatrit, tantsu ja muusikat. Laia ja Nunne tänaval avatakse mitu kunstinäitust ning igal hommikul ja pärastlõunal esineb nukuteatri rõdul orkester.

Enne aga mängitakse Raekoja platsil maha Tallinna vanalinna päevadega ühine muusikaline avaetendus „Uku ja Vanemuine”. Kell 14.30 jutustavad osatäitjad koos Tallinna Sinfonietta ja kammerkooriga Voces Musicales loo suvest ja armastusest, Koidust ja Hämarikust, Salmest ja Endlist ning abiellumisest.

Vaata ka www.nuku.ee