Linnateatriga Nuter varem eriti palju koostööd teinud pole. Siiski mängis ta eelmisel aastal Linnateatri ja Vana Baskini Teatri ühislavastuses „Miljonivaade”, mis tuli lavale EV100 üritustesarja raames. Sellest tõuge Linnateatrisse suundumiseks tuigi.

Nuter ütleb, et Linnateater on läbi aegade talle meele järgi olnud ja seda juba selle eelkäija Noorsooteatri ajast alates. „Kui selline võimalus pakuti, siis oleks patt see olnud vastu võtmata jätta,” märgib Nuter.

Teatri palgal töötamine annab turvatunnet, ütleb Nuter. „Vabakutselisena mõtled ikka, kas mul tuleb mingeid pakkumisi. Selles süsteemis on kindlustunne väheke suurem,” leiab ta.

„Teiseks, neis projektides, kus olen osalenud, olen ma kohutavalt palju aega kulutanud ka sõitudele, küll Pärnuse, küll Viljandisse. Nüüd olen vähe paiksema eluvormiga,” on Nuter rahul.

Pidev koostöö Linnateatriga toob kaasa selle, et edaspidi peab võimalikke lisatöid võttes arvestama eelkõige Linnateatri mängukavaga. „Kui ennast ühe teatriga seod, siis on iseenesestmõistetav, et pead sellele teatrile truu olema. Kui ka teisi projekte kõrvalt tuleb, siis peab silmas pidama, et töö Linnateatris ei kannataks,” ütleb Nuter.

Aastatel 1981–2002 oli Egon Nuter Tallinna Vanalinnastuudio näitleja, kuni tänavuseni vabakutseline.