Aktsiseltsi Rock Summeri Festival direktor Vahur Kase keeldus avaldamast, kui palju on festivalile eelmüügist pileteid ostetud. "Piletite läbimüük ei kuulu esialgsele avaldamisele," ütles Kase ja soovitas platsile saabuvad inimesed üle lugeda.

Erinevatel mitteametlikel andmetel on Rock Summerile müüdud 1000-2000 piletit.

Tallinnas piletimüügiga tegelevast Piletiekspressist kinnitati Eesti Päevalehele mai algul, et 5.-11. maini müüdi festivalile 64 piletit. Müügikohast lisati, et Tallinnast veelgi tagasihoidlikumalt areneb piletite müük Tartu filiaalis.

Festivali peakorraldaja Jüri Makarov on öelnud, et see pole sugugi halb tulemus ühe müügikoha kohta, sest müügipunkte on teisigi.

"Olen Rock Summeriga tegelnud 1992.-1995. aastani ja tean, et platsil on ühel päeval keskmiselt 12 000 - 15 000 inimest. Kõik sõltub ilmast ja muudest asjadest," ütles Kase.

Ligi 60 festivalil üles astuvast ansamblist on tuntuimad laupäeval esinevad Cardigans Rootsist, Apollo 440 Inglismaalt ja pühapäeval festivali lõpetav Apocalyptica Soomest.

Laupäeval, enne festivali ametlikku algust, on laululaval leinapäeva mälestuskontsert, kus esinevad Tallinna Poistekoor, Linnamuusikud ja Tõnis Mägi.

Eelmisel reedel-laupäeval Pühajärvel toimunud Beach Partyst võttis peakorraldaja Andreas Lukini sõnul osa umbes 20 000 inimest. Täpset arvu Lukin eile veel ei teadnud, kuid tema sõnul oli esimesel päeval, mil peaesineja oli Smokie, festivaliplatsil üle 10 000 inimese. Teisel päeval, mil peaesineja oli Gina G, oli külastajaid veidi alla 10 000.

Beach Party suurimaks probleemiks olid Lukini sõnul võltspiletitega sissetungijad, kellest enamik ilmselt vahele jäid.

Eelmisel reedel Tallinna lauluväljakul toimunud popkontserdil, kus peaesinejaks olid Alphaville, East 17 ja X-Perience, osales kontserdi mänendzheri Kalle Kingsepa sõnul ligi 12 000 inimest.

"Kuna meie korraldatud kontsert toimus laupäeval Riias ja pühapäeval Vilniuses, siis ei oska me veel täpset piletite müüginumbrit öelda," ütles Kingsepp.

Riias sisehallis toimunud kontserdil oli umbes 5000 ja Vilniuses 6000 vaatajat. Kõige emotsionaalsem vastuvõtt oli Kingsepa sõnul Vilniuses, kus meeldis ka esinejaile. "East 17 poisid hüppasid lavalt maha ja lasid end fännidel kiskuda. Parim näide, et kontsert neile meeldis," märkis Kingsepp.

KäRT KARPA