Inimeste maitse on teadagi erinev. Kohe võite testida, kas esinejate seas on ka teie muusikamaitsele sobivaid artiste. Siin nad on.

DARIO G. Paul Spencer ja Scott Rosser on viimase aja edukamaid tantsumuusikuid. Debüütsingel “Sunchyme” (1997) müüs kodumaal Suurbritannias ning Mandri-Euroopas üle 2 miljoni eksemplari. Hiljem on Dario G muusika saatnud selliseid meeldejäävaid üritusi nagu jalgpalli MM (“Carnaval de Paris”), Sydney olümpia ava- ja lõputseremoonia (remiks Yothu Yindi laulust “Treaty”) ning kassatükk “The Beach” (pala “Voices” kõlab filmis koguni kahel korral). Scott on nüüdseks turneedest loobunud, eelistades anonüümset stuudiotööd. Äsja valminud uue albumi lugusid esitleb Paul koos võluva norra verd lauljatari Ingfrid Starumstoyliga.

DARUDE. Läinud aastal murdis Soome popmuusika end viimaks suurele Euroopa areenile. Mulluse Beach Party staar Bomfunk MC’s päris tippu siiski ei jõudnud, sest ees oli... teine soomlane! Darude ehk Ville Virtanen viis koguni kaks singlit Suurbritannia tippkümnesse, neist edukaim, “Sandstorm” oli läinud aasta üks suuremaid tantsuhitte kogu Euroopas. Muide, Darude on esimene artist Briti muusikatööstuse ajaloos, kes sai lepingu tänu Internetis rippunud mp3-failile. Tänavu on Darudel selja taga ulatuslik ja tulemuslik USA-turnee. Teine singel “Feel The Beat” on hetkel Billboardi tantsutabeli esikümnes.

GUANO APES. MTV Europe nimetas nad läinud aasta parimaks saksamaiseks artistiks. Mootorsaehäälse Sandra Nasicu juhitud saksa sport-metal bänd pole enam ammu vaid uiskurite ja laudurite lemmik. Hitid nagu “Open Your Eyes” ning “Lords Of The Boards” on kui loodud täitma Nirvana ja Metallica poolt tühjaks jäetud auku Eesti raadiojaamade repertuaaris. Huumorimeelse ja eneseiroonilise pundina väntas Guano Apes terve videoklipi sellest, kuidas nad tegelikult lumelaua otsas püsida ei oska.

Kuidas nad nime said? Jutustab bändiliige Hendrik Rumenapp: “Olgem otsekohesed. ”Guano” tähendab linnusitta ning “Apes” tähendab ahve. Tõtt-öelda oli see minu ettepanek. Meie bändil on alati olnud raskusi bändi-, plaadi- ja laulunimede valimisel...”

HIM. Üle Euroopa kuulsad ja armastatud leiutajad. Leiutiste hulka kuuluvad: 1) esinejanimed Mige Amour, Lily Lazer, Gas Lipstick ning Zoltan Pluto; 2) südame ja pentagrammi sümbioos heartagram; 3) muusikastiil love metal, mis asjatundjate sõnul kõlab “nagu kohtuks Depeche Mode ja Dimmu Borgir David Lynchi filmis”; 4) hitid “When Love And Death Embrace”, “Wicked Game”, “Join Me In Death” ja “Poison Girl”.

HIM tähendab His Infernal Majesty ehk Tema Põrgulik Majesteet. Süüdistused satanismis on laulja Ville Valo tagasi tõrjunud väitega: “Meie põlvkond on juba ammu kaotanud igasuguse usu.”

REMU & HURRIGANES. Legendaarse laulva trummari Remu Aaltose juhitav rühm, mis oli 70ndate Soome noorte jaoks sama oluline kui Nokia ja Internet praegu. Hurriganesi värske lähenemine 50ndate rock’n’rollile oli üliedukas ka mujal Skandinaavias, Inglismaa vallutamist segas ootamatult vallandunud pungihüsteeria, millega Hurriganes ei soovinud tegemist teha.

Vana hea Hurriganes – ja ei ole ka! Ainsa säilinud originaalliikmena on Aaltonen vanad hitid peaaegu tundmatuseni ümber teinud.

STEEL PAN LOVERS. Maailmas on kõigest 200 meistrit, kes oskavad panna laulma tavalise bensiinivaadi. Üks neist on soomlane Ari Viitanen, karjala kooli õpetaja, kelle juhitavat terastrummiorkestrit Steel Pan Lovers on kiitnud isegi Brasiilia löökriistavirtuoos Airto Moreira. 10 aastat tegutsenud SPL on Soome vanim koolibänd ning vastavalt mullu terastrumminduse sünnimaal Trinidadil peetud festivali tulemustele maailma paremuselt 8. ja Pariisis toimunud festivali tulemustele Euroopa paremuselt 3. omasugune.

Steel Pan Loversi stiiliks on stiilitus. Ühtviisi hästi kõlavad nende esituses Sibelius, Hendrix, Zappa ning “Vaprate ja ilusate” tunnusmeloodia.

TIK N’TAK. See Soome sekstett on nii tõeline tüdrukutepunt, kui veel olla saab. 15-17 aasta vanused Petra, Tuuli, Noora, Mimmu, Emppu ja Nea hakkasid bändi tegema juba kolmandas klassis. Tunamullu võideti kohaliku noortesaate Jyrki suur bändikonkurss ning saadi kaalukas plaadileping firmalt Universal. Tänavu kevadel käis Tik N’Tak juba Ameerika-turneel, kus neid jahutas kuulus lapsiidol Aaron Carter.

VENGABOYS. Viimase 3 aasta ehk edukaim eurotantsutrupp. Tuntud nakkavate lugude (“We Like To Party”, “Boom Boom Boom Boom”, “Kiss”) ning hullude tegude järgi. VengaBoysi hüperaktiivne nelik Kim, Roy, Denice ja Yorick on loopinud publiku sekka 10 000 dollari väärtuses raha; võtnud end laval püksatuks; spondeerinud maailma kõigi aegade pikima suudluse rekordikatset ning lubanud anda tasuta kontserdi totaalselt alasti publikule.

Algselt tähendas VengaBoys Hispaania lõunaranniku ja Ibiza saare elanike ning politsei jaoks kaht bussiga ringitiirlevat ja illegaalseid rannapidusid organiseerivat diskorit. Nüüdseks on Danski ja DJ Delmundo taandunud stuudio rüppe. Kuulsast Vengabussist sai laulus “We’re Going To Ibiza” juba Venga Airlines.

AGA SEE POLE VEEL KÕIK. Lavasid on festivalil seekord lausa neli. Lisaks pealavale ka tavapärane rannalava, Saku õllelava ja karaokelava. Ja hästi palju Eesti parimaid bände. Nagu näiteks Terminaator, 2 Quick Start, Blind, Bläck Rokit Unplugged, No-Big-Silence, Caater, Claire`s Birthday, Genialistid, Ines, Hannah, Smilers. Ja Massix, Tanel Padar & Speed Free, Kala, Razor, Ummamuudu, Psychoterror, Jäägermeistrid jne. jne. Muide, teil on lootust enda kaela saada ka neli tonni vahtu! Just nii palju hakkab seda spetsiaalsest aparaadist purskama laupäeval pärast südaööd, siis, kui Caater esitab spetsiaalselt Beach Party festivaliks kirjutatud loo! Kui te ei taha minna oma autoga, siis palun, festivali korraldajad on ka selle eest muretsenud. Nii Tallinnast kui Tartust lähevad Beach Partyle eribussid. Tallinnast minnes maksab edasi-tagasi pilet 140 krooni ja Tartust minnes 40 krooni. Ja veel – nii halvad kui need Eestimaa suved ka on, kuid ilmataat on igal aastal õnnistanud hea ilmaga just seda nädalavahetust, mil toimub Beach Party. Niisiis, kui esinejate seas ei leidunud tõesti mitte ühtegi bändi, kes teile huvi pakub, siis vähemasti on ikkagi tegu selle aasta esimese rannapeoga, kust ei puuduta.