Eile algas Soomes Tamperes terve nädala vältav rahvusvaheline teatrifestival Tampere Teatrisuvi (Tampereen Teatterikesä).

Tänavune festival, mille juhtlause on “Piiramatu teater”, keskendub lavastustele, mis liigutavad ja murravad teatripiire ning vaatavad uue pilguga traditsioonilistele teatrikontseptsioonidele.

Festivalilavastused uurivad nii näitleja ja publiku kui ka näitleja ja lava suhteid ning õhutavad vaatajat olema aktiivne osapool nii etenduses kui ka ühiskonnas.

Nagu juba tavaks, keskendub Tampere teatrifestivali põhiprogramm uutele lavastustele, tuues Soome väga palju rahvusvahelisi nimesid. Sellel suvel, järjekorras 38. Tampere Teatterikesäl on eriline rõhk Briti uuemal teatril, mistõttu on kohal sellised maailmanimed nagu Tim Crouch (lavastustega “My Arm” ja “An Oak Tree”) ja sellel aastal Baltoscandalilgi käinud Mark Ravenhill (“Product”).

Lisaks neile annavad etendusi trupid Sˇveitsist, Saksamaalt, Ungarist ja Rootsist. Lisaks põhiprogrammile on festivalil veel 300 muud üritust.

Vaata ka: www.teatterikesa.fi