Jazzkaare kunstiline juht Anne Erm tänavusest jazzipeost: „Rõõmustasime koos arvukate välisajakirjanikega nii mitmekülgse ja kõrgetasemelise kontsertprogrammi üle. Omanäoline eesti jazz on Euroopas järjest suuremat tähelepanu pälvimas ja eesti jazzmuusikute silmapaistvat taset kiitsid kõik meie külalised. Eesti muusika ja muusikud olid festivalil esindatud huvitavate ja omanäoliste kavadega. Ka järgmisel Jazzkaare 30. juubeliaastal saame kindlasti nautida eesti jazzimuusikute spetsiaalselt festivaliks valminud loomingut.“ Festival Jazzkaar 2019 toimub 19. aprillist kuni 28. aprillini 2019.

Tänavuse festivali avas eriline Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud kontsertetendus „Saja lugu“, millest sai Noblessneri sadamalinnakus osa üle 1500 inimese. „Saja lugu“ portreteeris sadat Eesti inimest läbi Erki Pärnoja muusika, Kaupo Kikkase kaamera, Laur Kaunissaare valitud mõtete ning Kaupo Kikkase ja Jaak Printsi videolavastuse. Avasündmuse “Saja lugu” aitas publikuni tuua Viru Keskus.

Telliskivi Loomelinnakus toimunud tasuta kontsertide päeva enam kui 25 kontserti ja sündmust ning Jazzkaare linnaruumiprojekt viisid jazzmuusika kontserdisaalidest kaugemale. Linnaruumiprojekti raames toimus 79 aktsiooni, tänu millele jõudis muusika lasteaedadesse, koolidesse, trammidesse, kohvikutesse, ummikusse, haiglasse ning veel paljudesse ootamatutesse paikadesse Tallinnas ja üle Eesti. Tasuta kontsertide päeval avasid oma uksed muusikale ja muusikasõpradele mitmed Telliskivis ja selle lähiümbruses asuvad ettevõtted. Päeva jooksul nautis muusikat üle 4900 inimese.

Festivali käigus jagati välja ka Eesti Jazziauhinnad. Tänavuse Danske Jazziauhinna võitis bassist Mihkel Mälgand, Noore Jazzitalendi tiitli saksofonist Lauri Kadalipp, Jazziedendaja on festivali Visioon ja Saue Muusikakooli juht Kristiina Liivik ning Aasta Jazzansambel on Kirke Karja Quartet. Esimest korda anti välja Aasta Jazzihelilooja tiitel, mille pälvis pianist ja helilooja Kristjan Randalu.