2005. aastal olid sellised nimed nagu Renate Keerd, Margus Toomla, Carloz Pez, ZUGA, Kaja Kann, Tiina Mölder, Raido Mägi ja Eclectica tantsupublikule samuti tuttav Francesco Scavetta oma trupiga Wee, keda on oodata taas Eestisse 2008. aasta sügisel.

Eelmisel aastal esietendus Eclectical noore koreograafi Sanda Zaneva lavastus “Bekinning/Alkus”, veel olid Taavet Jansen, Triin Lilleorg, Kärt Tõnisson, Katrin Essenson. Enamik Eesti nüüdistantsu tippe on olnud Eclectical esindatud. On nüüdki.

Mõte luua tantsuetenduste programm Eclectica kavva, tuli juhuslikult, nagu paljud asjad ikka. Kõigepealt tuli mõte kutsuda 2005. aasta festivalile Norra-Itaalia tantsija-koreograaf Francesco Scavetta esietendama tantsulavastust “Hey dude, let’s stick around a bit longer this time”, ja kuna siis sai Tartus aasta ringi näha väga vähe nüüdistantsu, tuligi mõte kutsuda tantsulavastusi Tartusse ka Tallinnast.

Seekordsel festivalil on Eclectica tantsujõud ühendatud festivaliga DRAAMA.

9. septembril kell 19 saab Sadamateatris näha Krahli teatri “Erkit ja Tiinat”, kus tantsivad näitlejad Erki Laur ja Tiina Tauraite, 6. septembriks saabub kodumaale etendust andma Krõõt Juurak. Väga huvitav tantsu ja draama piire kompiv lavastus/eksperiment “Briviba/Vabadus” etendub 7. septembril kell 20 Genialistide klubis.

Etendusi on kokku üheksa. Samuti on kiirematel veel võimalik end registreerida töötuppa “Lavalised aktsioonid ja võitlused”, mis toimub 6. septembril kell 11 Genialistide klubis (täpsem info kodulehel www.eclectica.ee).

Kanuti juht Priit Raud on öelnud, et nüüdistantsu vaatab üks protsent Eesti inimesi. Eks Eclectica eesmärk on ka seekord seda üht protsenti rõõmustada ja üllatada.