Ansip tõmbas paralleele Vanemuise kontserdimajaga, mis alustas uue saaliga nullist ja mida eelmisel aastal külastas üle 100.000 inimese.

Tartu Lasteteatrit juhtima asunud loominguline ühendus Lendav Hollandlane võtab loomingus suuna tehnoloogilise teatrile, see aga ei tähenda näitleja taandumist tehnoloogia eest.

Tehnoloogiline teater kasutab palju videoprojektsioone ja arvuteid, kuid tehnika ei ole mingi pühadus, lihtsalt näitleja asetatakse kaasaegsesse keskkonda, ütles ETAle teatri loominguline juht Andrus Laansalu.

Laansalu sõnul peaks esimese lavastusena detsembri keskel välja tulema algupärane lasteetendus "Silmatera", mille proovid juba käivad. Näidendi autorid on Andrus Laansalu ja Jaak Tomberg.

Külastajale kõige nähtavam muutus leidis aset teatrimajas, kus uue jume said nii saal, fuajee kui ka teised ruumid, kuhu esimesed külastajad said tulla eelmise nädala lõpus.

Teatrikülastaja peaks kohe märkama, et majas on toimunud muudatused, ütles ETAle teatri direktori kohusetäitja Margus Nõmme.

Uudses sisekujunduses on Nõmme sõnul kasutatud moodsaid värvilahendusi, kus domineerivad sinakad, hallikad ja pruunikad toonid.

Kuni esimese oma lavastuseni käivad Tartu Teatrilabori majas külalisetendused, eeloleval nädalavahetusel esinevad seal Viljandi kultuurikolledþi tudengid.