Üle 20 kraadises pakases alanud võtted panid kogu meeskonna proovile, kuid produtsent Anneli Ahvena sõnul kulgevad võtted graafikus ning kolme nädalaga saab talvel enamus filmist üles võetud. „Käre pakane valmistas esimese võttepäeva hommikul muret, kuid selle vastu aitasid väga paksud riided ja pidevalt käepärast olev kuum tee,“ lausus Ahven

Mängufilmi „Üks mu sõber“ võtted toimuvad algusest lõpuni Tartus ning film jõuab kinolinale selle aasta oktoobris.



Lühidalt filmist:
Raamatukogus töötav Mati on kaotamas oma naist – pikaajaline haigus on teinud oma töö. Pärast matuseid on kõik tema jaoks vaid kohustus – ei kaastundliku töökaaslase Ruthi toetus ega tütre Mari hoolitsus ei suuda kaotust korvata. Ühel päeval astub raamatukogus Mati juurde Sass, kes on esimesest hetkest kummaliselt sümpaatne ja siiras. Sass otsustab Mati sõbraks hakata, ja kuigi kujunevasse sõprusse suhtub Mati tõrjuvalt, side nende vahel süveneb. Sassi rõõmsameelsusest on nakatunud ka Ruth ning hoolimata Mati lootusetusetundest, saavad neist üksteisest soojalt hoolivad sõbrad.


Režissöör ja stsenarist Mart Kivastik, operaator-lavastaja Jarkko T. Laine, kunstnik-lavastaja Katrin Sipelgas, produtsent Anneli Ahven. Osatäitjad Aarne Üksküla, Aleksander Eelmaa, Rita Raave ja Harriet Toompere.