Keskööl vastu reedet aga linastub sealsamas Just Jaeckini legendaarne „Emmanuelle” (1974), mille linastumist 1987. aastal Soome TV-s on seostatud laulva revolutsiooni aegse beebibuumiga. Klassikast näeb festivalil veel Ken Loachi 1994. aasta draamat „Lenda, lenda lepatriinu”.

Athena keskuses linastub valik viimaste aastate pereteemalisi dokfilme, mille seas on narkoboss Pablo Escobari pojast rääkiv „Minu isa patud”, kahe Downi tõbe põdeva inimese abiellumist kujutav „Monica ja David” ning tänapäeva sugurakudoonorluse tõhusat toimimist tutvustav „Google-beebi”.

Õudusfilmid anatoomikumis

Tavapäraste armastusfilmide tasakaalustamiseks näeb seekord esimest korda filme ka vanas anatoomikumis, kus kahel hilisööl linastuvad trash-filmide klassikasse kuuluvad õudusfilmid „Nek­romantik” ja „Re-animator 2”, mille temaatikat ühendab armastus surnute vastu.

Igal filmivaatajal on võimalik festivali käigus oma lemmikfilmi poolt hääletada. Publikuauhinna, pronksskulptuuri „Suudlevad tudengid” võitja selgub vahetult pärast festivali lõppu.

Lisaks filmiprogrammile toimuvad Raekoja platsil olevas Pauligi kohvitelgis iga päev enne seansse loengud ja ümarlauad, kontserdid, kirjandustunnid ja peredele mõeldud käsitöö-õpitoad. Neljapäeval kell 17 kõnelevad soorollidest Margit Sarv, Barbi Pilvre ja Olavi Ruitlane, sellele järgneb „Isade tund” Asko Künnapi ja Jan Kausiga. Reedel kell 17 on oodata intrigeerivat keskust­elu homoabielu teemadel, osalevad geiaktivist Reimo Mets, psühholoog Tõnu Lehtsaar, kristlik aktivist Varro Vooglaid ja ajakirjanik Rain Kooli.

Sissepääs üritustele on tasuta. Et Tartuff aitab tänavu kaasa MTÜ Hea Algus pereprogrammile, korraldatakse festivalil aga korjandus, mille tulu läheb Hea Alguse korraldatud pereürituste läbiviimiseks. Filmifestivali korraldab MTÜ Pimedate Ööde Filmifestival, toetavad Tartu linn ja Paulig.

Tartuff  

Armastusfilmide festival  

9.-14. augustini Tartus Raekoja platsil, Athena keskuses ja Vanas anatoomikumis  

22 filmi – 14 mängufilmi ja 8 dokumentaali  

Tasuta  

Vaata: http://www.tartuff.ee