Sisearhitekt Ines Haagi sõnul võib põnevate lahenduste ja disainiga “möllata” igal pool, kuid sanitaarruumid peavad olema eelkõige kasutajasõbralikud ning täitma oma põhivajadust.

“WC-pottide disain – nagu ka ülejäänud disain – liigub pidevalt lihtsuse suunas: lihtne joon, head proportsioonid jne. Tihti lisatakse asjale veel mingi vallatu kiiks, mis tugevdab eseme iseloomu ning rõhutab omapära. Sama kehtib ka valamute ning segistite puhul. Loomulikult võib interjöörilahenduses julgelt mängida ka viimistluse ja värvitoonidega. Kõik ei pea alati olema traditsiooniliselt valge ega keraamilised plaadid tingimata värvilised,” räägib Haak.

Interjöör võiks jutustada oma lugu. Et anda interjöörile aktsenti, võib kasutada ka klosette, mis pole otseselt koju mõeldud. Nii võiks koju tee leida hoopis ühiskäidavatesse ruumidesse mõeldud vandaalikindlamad potid. Olgu need siis kas või roostevabast terasest.

“Tihti juhtub nii, et interjööris domineerib üks ese, mille ümber ehitatakse kogu lahendus. Vigurpott tuleb ju samuti esiplaanile tuua, et see oleks eristatav. Kõik oleneb ikkagi interjöörist. Üks ese võib sobida nagu rusikas silmaauku, kuid samas võib oskamatu lahendus kogu asjale n-ö vee peale tõmmata. Vigurpotid ja muud sedasorti tooted võiks kohe lahendusse projekteerida, mitte neid hiljem väljavahetamise käigus lisada. Nii sünnib terviklikum lahendus.