Lahkuvatest solistidest (Vivian Kallaste, Tõnis Uibo, Avo Hinno ja Kalju Johanson) ja kooriartistidest teatrisse täitmata kohti ei jää, sest plaanis on juurde tuua uusi soliste ja kooriartiste.

Et ooperikoor loobub viie laulja (teiste seas ka Mait Trink) teenetest, johtub Kütsoni kinnitusel nii nende nõrkusest kui ka liiga vähesest koormusest.

Vanemuise sümfooniaorkester ei mängi tänavu kevadel ridade hõrenemise märgiks «Skeletisümfooniat» nagu mullu. Orkester vastu uut hooaega ei hõrene, kinnitas Kütson.

Lisaks mainitud koorilauljatele ja solistidele ei jätka oma endises ametis üks draamanäitleja ja mõned balletitantsijad. Viimaste puhul mängib rolli iga.

«Balletis on paar inimest, kel pensioniaeg käes,» ütles teatri direktor Jaak Viller. Näitlejanna Helje Soosalu põhileping lõpeb, sest lavastused, milles ta osaleb, kaovad mängukavast, seeläbi kaob ka näitlejanna töökoormus.

Teatri draamajuhi Ain Mäeotsa sõnul on Vanemuine pakkunud Soosalule uuel hooajal teatris muud rakendust ning on valmis juhul, kui mõni lavastaja teda näitlejana kasutab, sõlmima punktitasuga rollilepinguid.

Teatris, kus hetkel töötab 440 inimest, on lahkujaid Villeri sõnul neli protsenti. Kaugeltki kõigi puhul pole tegu teatri juhtkonna initsiatiiviga, lisas ta.

Et teatri ridade hõrenemine algab just kevaditi, tuleneb kollektiivlepingust.