Selline Emmyde ärajätmine on auhindade ajaloo jooksul enneolematu. Isegi aastal 1980, kui näitlejate streigi tõttu pidi show toimuma ilma juhtivate staarideta, auhindade jagamine ikkagi toimus ja seda ilma igasuguste tõrgeteta.

Mõne päeva võrra lükati kuulsate Oscarite jagamist edasi 1968. aastal, kui lasti maha Martin Luther King. Sama juhtus 1981. aastal kui päev enne tseremooniat toimus atentaat Ronald Reaganile.

Sisepiiri allikate järgi jõudsid Ameerika televisiooniakadeemia ja auhindade üleandmist korraldav telejaam CBS ühel meelel edasilükkamise otsuseni. Vaidlusi olevat olnud edasilükkamise tähtaegade üle. CBS tahtis, et uue tseremoonia aeg oleks nädala pärast. Akadeemia seevastu tahtis anda enam aega traagiliste sündmuste unustamiseks. Kokku lepiti kolme nädala peale.

Ameerika televisiooniakadeemia asutati 1946. aastal, kuu aega pärast maa esimese televisiooniringhäälingu sisseseadmist. Ja selle auhinnad Emmyd on juhtiva televisioonimaa prestiiÏikaimad edu tähised.

53. korda jagatavate Emmyde kandidaatide nimekirjas on juhtival kohal Eestiski tuttav maffiaseep “Sopranod”, mis taotleb ihaldusväärset televisiooniauhinda tervelt 22 kategoorias, sealhulgas ka parima draama omas.

Möödunud aastal ei läinud “Sopranodel” nii hästi kui oodatud. Siis sai suurtest auhindadest vaid James Gandolfini parima meesnäitleja auhinna. Tänavu taotleb ta seda uuesti.

Emmy auhinnataotlejate seas on mitmed teisedki eestlastele tuntud seebid nagu “Kiirabihaigla”, “Praksis”, “Seks ja linn”, ”NYPD Blue”. Naisnäitlejatest võistlevad Emmy pärast “Ally McBeali” Calista Flockhart ja Sarah Jessica Parker “Seksist ja linnast”.

Õige mitmendat korda on Emmy taotlejate “Kolmanda kivi päikesest” peategelase kehastaja John Lithgow.

Emmyde tseremoonia algab kell kaheksa õhtul Ameerika lääneranniku aja järgi ja seda kannab üle CBS. Shrine auditooriumis toimuvat suurejoonelist showd juhib näitlejatar Ellen DeGeneres.