Tegemist on näidendi esmaettekandega Eestis. Teksti tõlkija on Georg Meri ning lavastaja Lembit Peterson.

Etenduse lavakujunduse autor ja kostüümikunstnik on Kristi Soe (EKA stsenograafiaosakonna üliõpilane).

Näidendis mängivad VHK Gümnaasiumi teatriklassi abituriendid - Katariina Tamm, Ingel Undusk, Birgit Õigemeel, Liina Haldna, Mirko Rajas, Mats Kuuskemaa, Juhan Raud, Tanel Velleste, Kalju-Karl Kivi ning Kaarel Roostar, Jaak Johanson, Helvin Kaljula ja Tarmo Song.

"Kaks veroonlast" on Teravmeelne ja romantiline lugu noorest, "otsivast" armastusest, mille vältel proovitakse läbi armumiste, kirejoobumuste ja truuduse, isaarmastuse ja võimu, sõpruse ja andestuse paikapidavus ja väärtus.

Jäädes reaalsele pinnale toob Shakespeare "Kahes veroonlases" sisse ideaalse motiivid. Kõne all on kõrged inimlikud tundmused ja suured kõlbelised väärtused - truudus armastuses ja sõpruses.

Käsitledes suuri ja olulisi teemasid, ei ole Shakespeare ometi moraliseeriv. Ta loob karakterid. Nende avamine tegevuses ongi tema kui kunstniku peamiseks eesmärgiks.

Tõenäoliselt on "Kaks veroonlast" William Shakespeare'i varaseim komöödia, võib-olla tema esimene näidend üldse. Kirjutatud ajavahemikus 1587 - 1589. Tõenäoliselt mängis näidendit esmalt näitetrupp Strange's Men Londonis.

Aprillis mängitakse uuslavastust kuuel õhtul: 12., 16., 18., 21., 25. ja 30. aprillil kell 19.00 THEATRUMi saalis (Vene 14). Täpsem info teatri koduleheküljelt!