PÖFF-i peakorraldaja Tiina Lokk:

"See oli rumal nali, aga seda ei olnud võimalik mõistagi teisiti kui naljana. See, et Trier end natsiga samastas, oli sisemine iroonia ja peab ikka päris rumal olema, et sellest mitte aru saada. Aga sõnavõtu tõsisem pool, mis tegelikult meedia tagajalgele ajas oli Iisraeli kohta pain in the ass ütlemine. Sellest natsi-teemast on lihtsalt parem kinni haarata. Üldsegi unustab meedia lause konteksti ära ja trükituna näeb see veel eriti halb välja, sest see ei anna edasi kehakeelt jm.

Trieril on alati Cannes’iga omad suhted olnud. Ka varem on ta saatnud seda pikalt ja nagu ta ise oma vabandustes ütleb, siis ta ongi provokatiivne ja kõik ju seda temalt ootavadki. Ka pressikonverentsil pobises ta veel sõnavõtule järgi, et pagan, kuidas ma nüüd sellest välja ujun. Ta sai sellest kohe ise aru.

Siinne rahvusvaheline seltskond arvab, et kõik tema filmiga seonduv, kaasaarvatud õhtusöögi ja peo keelustamine on ilmselge ülereageerimine festivali nõukogu poolt.

Samas on hea arvustada kui ise sellisesse olukorda pole sattunud. Jumal tänatud, et midagi sellist PÖFFil juhtunud ei ole, sest väga raske on võtta seisukohta ja langetada mingit otsust."