Riia rahvas saab valgustatud

Valgusfestival „Staro Roga“

14.–18. novembrini Riia kesklinnas

•• Riia elanikele ja külalistele avaneb valgusfestivali „Staro Roga“ ajal ainulaadne võimalus nautida üle 30 valgusinstallatsiooni. Läti pealinna tänavatel ja parkides on riigi 90. sünnipäeva puhul üle 30 valgusinstallatsiooni ning spetsiaalselt illumineeritud on väljakuid, sildu ja ajalooliste hoonete fassaade. Festivali kulminatsioon on valgussõu Daugava jõel, see toimub Läti iseseisvuspäeva õhtul, 18. novembril.

Tuline Eesti-Ukraina

meesenergia vallutab

Svjata Vatra ja Haydamaky

Pärimusmuusika Aidas Viljandis 15. novembril kell 20

•• Eesti-Ukraina folkbänd Svjata Vatra esitleb oma uut plaati „Kalyna”, erikülalisena lööb kaasa rahvamuusikat pungi ja rokiga vürtsitav ansambel Haydamaky Ukrainast. Kahte bändi seob omavahel Ruslan Trochynskyi – neli aastat tagasi Eestist oma elu armastuse leidnud ja seejärel Ukrainast siia kolinud endine Haydamaky tromboonimängija ning praegune Svjata Vatra karismaatiline laulja ja liider. Eesti-Ukraina segapunt Svjata Vatra (ee püha tuli) nimetab oma muusikastiili tulefolgiks.

„See lugu” – teate küll, noh

„Macbeth”

Teatris NO99 16., 17., 25., 26., 27. novembril kell 19

•• Kes teab, kes on Jaan Toomik? Jee!

Kes teab, kes on William Shakespeare? Jeeee!

Kes teab, mis on NO99? Jeeeeeee!

Ühesõnaga, täna on esietendus, teatriinimesed selle näidendi pealkirja välja ei ütle, ütlevad, et „see vaba šoti lugu”. Kardavad, et muidu tulevad läbikukkumine ja muud halvad asjad, kui näidendi pealkiri välja öelda. Ühesõnaga, täna õhtul kell 7, lavastajad on Jaan Tooming ja Anne Türnpu. Esikale kohti ei ole, hiljem küll.