Tõrva Laulustuudio neidudekoor laulis esimeses voorus ansambel Fixi loo "Ulila", teatas ERR.
Žürii üllatusliikme Tõnu Kaljuste sõnul on kooril hea tunnetus, mis ei ole kooride juures just tavaline. Aarne Saluveer märkis, et koori sooritus oli finaali vääriline.
"Mulle väga meeldis, soovin edu," ütles ta.

WAF-koor esitas esimeses voorus Ivo Linna laulu "Vana vaksal". Kaljuste sõnul oli koori esitus siiras ja hea, Saluveer kiitis koori soliste.

Euroopa Kultuuripealinna segakoor laulis esimeses voorus ansambel Ruja lugu "Rahu". "Väga hea dirigeerimine oli," rääkis Tõnu Kaljuste. Ta lisas, et sellel kooril on bass väga hästi olemas. Saluveerile meeldis see, et lauljad tundsid laulmisest rõõmu.

Teise vooru laulud kuulusid sel korral ansambel Kukerpillide repertuaari. Tõrva Laulustuudio neidudekoor laulis laulu "Pole Sul tarvis teada". Euroopa Kultuuripealinna segakoor esitas loo "Kätes rool" ning WAF-koor laulis laulu "Inimjaht".

Finaalsaate kolmanda vooru erikülaline oli Urban Symphony, kellega koorid laulsid laulu "Rändajad".

Televaatajad andsid telefoni teel Tõrva neidudele 13 842 häält, WAF-koorile 12 111 ja Euroopa kultuuripealinna segakoor sai 2365 häält.


Žürii üllatusliige Tõnu Kaljuste ütles vahetult pärast finaali, et Laululahingu eripära on see, et siin ei otsita absoluutset. “Muusikaga mängitakse. Loomulikult mängib see paljude närvide peal, aga neil on head närvid! Ühtlasi on igati tervitatav, kui büroodes tekivad kooslused, kes hüppavad kaugemale oma büroo ruumidest ja kasutavad aega laulmiseks,” rääkis Kaljuste.

Vaatajate hääletustulemuse tegi teatavaks proua Evelin Ilves: “Ma ei osanud kuni viimase hetkeni arvata, kes võidab - kõik koorid olid väga head. Laululahingu puhul on ilma igasuguse kahtluseta tegemist Eesti parima saatega. Energia siin stuudios on vägev ja seda energiat on palju!”
Tõrva neiud saavad auhinnaks heliplaadi salvestamise võimaluse rahvusringhäälingus.

Eelmisel aastal võitis Laululahingu 26 038 häälega segakoor Suisapäisa.