Ettekanded jätkuvad kell 15.30 Mihhail Lotmani loenguga (“Hümn: selle semantiline ja kommunikatiivne vorm”). Seejärel avatakse Püha Katariina kirikus isa Stanislavi näitus teemal “Baltimaade legendaarne müstik” ja kell 21 algab Vanalinna muusikamaja festivaliklubi.

Pühapäev kannab nimetust “Linna päev” ning algab tsistertslaste traditsioonis hommikulauluga Pikk 41 võlvikeldris. Sellele järgneb taas konverents Püha Katariina kirikus ja alates kella 14.15 alustavad ettekandeid David Vseviov (“Ajalugu kui nauding”), Enn Kasak (“Urbs et orbs – Rooma linn ja maa”) ning Ülo Vooglaid (“Ladina kvartal – uus arenguruum vanas linnas”). Kell 16.30 leiavad Vanalinna muusikamajas aset Mihhail Lotmani juhitud ümarlaua diskussioonid.

Kui rääkida festivali taustast, siis ei saa minna mööda ligi 20 aasta eest Vene tänava ümbrusesse koondunud ühendusest, kes nimetab end Ladina Kvartaliks. Ühendusse kuuluvad vaimuelu arendajad, neist tuntuimad on ehk Vanalinna hariduskolleegium, Theatrum, kultuurikeskus Hereditas.

Nii kutsub Ladina kvartal juba mitmendat sügist kokku eri kultuurivaldkondade esindajad, et arutleda üheskoos mitmete teemade üle. Tänavuse festivali peateema on “Vaimu elu ja elu ruum”, ürituse peakorraldaja on Taivo Niitvägi.

Festivali valdkondi juhatavad Lembit Peterson (draamakunst), Doris Kareva (poeesia), Jaak Johanson (folkloor), Anatoli Ljutjuk (kujutav kunst), Vladimir Martõnov (muusika) ja Mihhail Lotman (teadus).

Lähem info: