Tartu on suuruselt Eesti teine linn, aga üldiselt on nii, et kui kesklinnast juba mõnesaja meetri kaugusele jalutada, siis söögikohti enam naljalt ei leia. Ja sellega annab Tartu vast väljendile “tsentrism” uue mõõtme. Aga need söögikohad, mis keskusest leida, on täiesti kobedad. Kõik muidugi alati hästi ei ela, isegi kui nad asuvad äriliselt justkui ideaalse koha peal.

Nii on Ülikooli tänaval asuv Võitjate pubi samuti imehea koha peal, kuid hoiatava signaalina tuleb meelde, et viimastel aastatel on täpselt samas kohas juba vähemalt kaks eri söögikohta uksed kinni pandud. Kliente nappis.

Ega Võitjate pubi kesknädalal ka just rahvast üle aja, aga teadagi on suveaeg ja olümpia pole veel alanud. Miks see olümpia oluline on? Aga sellepärast, et Võitjate pubi on spordipubi. Sisekujunduselemendid on teleekraanid ja jalgpalliatribuutika. Ja kui toit lauda tuuakse, antakse näljasele teleripult kätte ja õpetatakse kanalit vahetama. Seega teenindus on eeskujulik.

Spordist ei saa mööda ka menüüs. Iseasi, kui uhked või õnnelikud spordistaarid endanimeliste gurmeeteoste üle oleksid, aga nimed kõlavad igatahes hästi. Kõigepealt – menüü on jagatud “Võitjate soojendusringideks” ja “Võitjate tõsiseks treeninguks”.

Soojendusringid on õhtu alustamiseks. Palun väga – Krõlja Sovetovi kanatiivad, Murtud Suusad ehk küüslauguleivad, Soku Sokid ehk juustupallid ja sibularõngastest on saanud Olümpiarõngad. Eespool nimetatud rõõmud jäävad taskukohaselt alla 50-kroonise hinna sisse.

Soojendusest kallimad on Tšeljabinski Traktorid. Masinaõli ja plekki siiski ei pakuta. 70-kroonise hinna sisse mahub seakeel ja seakõrvad.

Soojendusringide kalleim valik on uhke nimega vaagen “MM jalgpallis”. 140 krooni maksval liual tuuakse lauale ribi, seakõrvu, suitsuvorsti ja seakeelt. Selle kõige kõrvale saab muidugi tankida portsu joogikraami.

Võitja nime väärt

Näljasele inimesele on Võitjate pubi hea uudis. Praehinnad jäävad kõik saja krooni piiresse ja pooliku-taldriku-äkkviha peale ei tule. Ports on korralik ja võitja nime vääriline. Võtame näiteks seakarbonaadi, mis kannab nime Baruto Lapik.

Lihtsamat kraami eelistavatele klientidele on ka mõeldud. Tšempionide eine koosneb singi ja munaga praetud kartulitest, samuti saab tellida Dünamo pelmeene. Menüüs on mõistagi olemas Veerpalu klassikaline – kana.