Üleskutse on inspireeritud Armeenia-USA päritolu kunstniku Nina Katchadouriani projektist „Sorted books”, mille ta algatas juba 1993. aastal. Eesti keeli nimetas Rahva Raamat selle meetodi raamatute virnastamiseks ja lasi aastaid tagasi sel moel ühel ööl oma Viru keskuse poe pea peale pöörata.

Raamatupoeesiaga on algust teinud ka Eesti Päevalehe kultuuritoimetus ja meie sõbrad. Tuleb tunnistada, et see tekitab võrdsel määral sõltuvust ja kaost raamaturiiulis. Nüüd aga kutsume teid, head lugejad, oma raamaturiiuleid vaatama selle pilguga, milliseid lugusid võiksid rääkida raamatupealkirjad. (See, kui raamatupoeesia tegemise käigus jääb pihku ka mõni hea raamat, mida lugeda, on mõistagi boonus.)

Pildista raamatuselgadest moodustatud luuletus või mõte üles ja saada hiljemalt järgmiseks kolmapäevaks aadressile kultuur@epl.ee või postita Eesti Päevalehe Facebooki postkasti. Valiku raamatupoeesiat avaldame juba järgmisel nädalal Eesti Päevalehes ja Delfi veebiküljel. Osalejate vahel loositakse välja Eesti Päevalehe kinkekott, mis sisaldab ka raamatupoe kinkekaarti.
Lingvistiline mets / otsekui tõlkes / hävitatud / kultuurisemiootika