40 miljonit krooni maksma läinud remondi käigus muudeti õdusamaks suur saal. Teatril on avar ning maitsekas kohvik, teatriesine plats sai sillutatud, märkides ära seal kunagi asunud kloostri vundamentide piirjooned.

Teatrimaja uuendamise käigus kohendati ka lava ja tehnikat. Siiski on olemas oht, et hea tehnikaga koduteatris ja mujal antavate etenduste tehniliste tingimuste erinevus võib kasvada suureks, möönis Saaremäe.

Teater on seni külalisetenduste andmist ette näinud ja palunud kunstnikel teha ka väljasõiduvariandi kujundus, mis mahuks väiksemale lavale. Seda praktikat on kavas jätkata edaspidi.

Kurss jääb samaks

Uuendatud teatrimaja avaetendus “Kaduviku riik” jääb Rakvere teatri mängukavva. 14. oktoobriks taastatakse menukas ja tunnustust leidnud Harold Pinteri “Majahoidja”, mille lavastas Mati Unt. 25. novembril toob Eduard Toman Vene teatrist välja briti komöödia “Siiralt valetades”. Jõuludeks jõuab lavaküpseks Urmas Lennuki lavaversioon “Okasroosikesest”.

Järgmisel aastal lavastavad Rakveres kaasaegset draamat Kadi Tudre, Peeter Rästas ja Erki Aule. Suveks teeb Rakvere teater koos Endlaga Vargamäele Tammsaare “Tõe ja õiguse” suvelavastuse. Lavastama on kutsutud Jaanus Rohumaa.

Saaremäe sõnul ei peaks õdus ja peen teatrimaja pöörama kollektiivi tõsiste teemade käsitlemisest eemale väikekodanliku meelelahutuse suunas. “Kui kunstnik muutub mugavaks, siis ei maksa selles süüdistada kena maja. Poeet ei pea elama katusekambris, selleks et kirjutada hiilgavaid luuletusi”.

Teatrimajal uus nägu

•• Rakveres, kus eestikeelset näitemängutegemist on harrastatud 1882. aastast saadik, plaaniti oma teatrimaja ehitamist alates 1927. aastast. Kaks aastat hiljem pandi nurgakivi ja jõuti katus peale panna, siis jäi ehitus üheksaks aastaks pooleli. Maja valmis 12. veebruaril 1940.