Täna müügile tulev duubelplaat "70" sisaldab Loobi vanu lugusid nii originaalversioonis kui ka uuesti salvestatuna. Uued versioonid mängis maikuus linnahalli stuudios linti saatebänd koosseisus Toomas Rull, Raul Vaigla, Urmas Lattikas, Tiit Paulus ja Raivo Tafenau. Uuesti salvestati näiteks "Mis värvi on armastus?" ja "Isa ja pojad" koos ansambliga Noorkuu.

Originaalis kõlavad plaadil teiste hulgas "Korraks vaid", "Päiksepoolsel tänaval" ja "Misjaoks?".

Täna jõuab müügile ka Loobi videokollektsioon "70". "Nagu prantsuse filmid aastast 1964," kirjeldas plaadifirma hyper.elwood juht Paul Pihlak Uno Loobi omaaegseid, äärmiselt stiilse teostusega muusikavideosid. "Praegu pole ühelgi Eesti artistil võimalusi nii vingeid videoid teha."

Kell 17.30 Tallinnas Raekoja platsil algav juubelikontsert toimub Tallinna vanalinnapäevade raames ja on kõigile tasuta.

Lisaks Uno Loobile astub poolteisetunnisel kontserdil lavale hulk külalisi. "Heidy Tamme, kellega Loop on eluaeg duetti laulnud; Eri Klas, kellega koos nad teevad jumal teab mida; üllatuskülaline Mart Mardisalu," loetles Pihlak. Kontserdil esineb ka kogu ansambel, kellega Loop tänavu oma lugusid uuesti salvestas, ja Otsa-kooli naiskvartett.

Romi Erlach