Dan Põldroosi jäävad kolleegid ja publik mäletama kui looduse poolt heldelt näitlejaks loodud isisksust, kes oli sealjuures haruldaselt mitmekülgne ja jõuline kunstnikunatuur.

1992. aastal lõpetanud lavakunstikooli 15. lend oli eredatest näitejaisiksustest pungil. Lisaks Dan Põldroosile olid seal Merle Palmiste, Andres Raag, Üllar Saaremäe, Ivo Uukkivi. Pärast lühikest Ugala-perioodi sai Dan Põldroosist Eesti Draamateatri näitleja.

Laiem avalikkus teab tänaseks Dan Põldroosi särava koomikuna televisiooniekraanilt, kus Wremja-sarja tegelased nagu Haista Gäng ja Nisu Uuno muutusid omanäoliseks klassikaks. Viis aastat viljakat tööd Eesti Draamateatris näitasid, et Dan Põldroosil on näitlejaregistris olemas ka dramaatilised noodid, mis lubavad tal esitada kaalukaid rolle eri žanrites. Ta kursuseõe Katri Kaasik-Aaslavi 1993. aastal lavastatud “Hedda Gableris” mängis Dan Põldroos Jörgen Tesmani rolli. Kui Hendrik Toompere tegi 1995. aastal O’Briani järgi oma läbilöögilavastuse “Kolmas politseinik” oli selle võrratus ansamblis ka Dan Põldroos.

1996. aastal sai Dan Põldroos Joseph Porteri rolli Tony Kushneri näitemängus “Inglid Ameerikas”. See oli kaasaja traagikaga roll, mis oli lavastaja Georg Malviuse kavade kohaselt esialgu mõeldud Jüri Krjukovile. Selles raskes rollis Dan ei petnud ei lavastaja ega publiku ootusi.

Pikki aastaid sai Dan Põldroosi näitlejatöid näha peamiselt televisioonis. Teatrilaval sai Dan Põldroosi viimasel ajal näha harva. 1999. aastal mängis ta Vanalinnastuudio tükis “Kassikuld” Eino Baskinit, mis oli loogiline jätk ta Wremja-sarjas tehtud koomik Eintsi kujule. Aastal 2001 mängis ta rolli Eesti Draamateatris Andrus Kivirähi “Rehepapi” dramatiseeringus.

Televisooni, reklaami ja erinevate tööotsade vahel kulgev kirev elu kurnas näitlejat. Viimase aja saavutuste hulgas on ka kõrvalrollid filmides “Ruudi” ja “Jan Uuspõld läheb Tartusse”. Dan Põldroos tegi oma lühikeseks jäänud elus on olemas meeldejäävaid rolle, mis teevad näitleja rahva seas armastatud loojaks.

Ka viimasel ajal kõne all olnud pilasarjas “Kõige suurem sõber” pidi osalema Dan Põldroos, kes pidi selles kunagise lastesarja paroodias mängima Postikana. See roll jääb mängimata.