"Eesti Post on käibele lasknud vastavad postmargid, on valminud õpperaamat rahvusvaheliste organisatsioonide kohta ning alanud keskkooliõpilaste simulatsioonimäng arvutiside ja elektronposti vahendusel, mille teemaks on "üRO maailma peeglis"," märkis Veering ja lisas, et Riigi Kooliamet korraldab ka rahvusvahelise joonistus- ja esseevõistluse, Eesti Lastefond aga laste omavalmistatud mänguasjade konkursi.

Vaid pooleldi täis Estonia kontserdisaal ei takistanud kohaletulnutel nautimast suurepärast kontserti, kus Eesti Riiklik Sümfooniaorkester esitas dirigent Arvo Volmeri juhatusel Veljo Tormise Avamängu nr. 2 ning Eduard Tubina Viienda sümfoonia.

Kontserdi tipphetkeks kujunes prantsuse flöödikunstnik Jean Claude Gérardi esitatud René Eespere kontsert flöödile ja orkestrile, mis pälvis publiku poolt suure tunnustuse.

Kontserdile järgnenud välisministeeriumi korraldatud vastuvõtul Estonia Valges saalis osales diplomaatiline korpus, Riigikogu liikmed ning muusikud. Suurepärasest kontserdist ja headest esinejatest jätkus jutt veel kuluaarideski, kus peaesinejate ümber seisid shampusepokaalidega mitmed tervitadatahtjad, et tänada köitva muusikaelamuse eest.

SVEA TALVING