Neo­sou­li­dii­vaks ni­me­ta­tud An­gie Sto­ne’i (47) muu­si­ku­tee sai al­gu­se ju­ba üsna õrnas eas, kui ta gos­pe­li­laul­jast isa pa­ni tütre ki­ri­ku­koo­ri laul­ma.  

16-aas­ta­selt koos­tas An­gie Sto­ne oma esi­me­se bän­di, rä­pi-t­rio The Se­quen­ce, mil­le­ga meis­ter­da­ti hi­tid na­gu „Funk You Up” ja „I Do­n’t Need Your Lo­ve”.

Teeb kaasa filmides

Ju­ba mõne aja pä­rast te­gi ta koostööd fu­tu­rist­li­ke räp­pa­ri­te Mant­ro­ni­xi­ga, lau­lis neo­sou­li-trios Ver­ti­cal Hold ja män­gis sak­so­fo­ni rok­kar Len­ny Kra­vit­zi bän­dis, mis viis koostöö­ni Len­ny nõbu Ger­ry De­vau­x’­ga. Pä­rast kol­me edu­kat aas­tat te­ma gru­pis De­vox ot­sus­tas An­gie 1999. aas­tal an­da väl­ja soo­lo-plaa­di. Lap­se­na peeg­li­kont­ser­ti­del Aret­ha Frank­li­ni, Don­ny Hat­ha­way, Smo­key Ro­bin­so­ni ja Mar­vin Gaye lau­le esi­ta­nud Sto­ne lau­lis nüüd oma esi­kal­bu­mil „B­lack Dia­mon­d” ii­dol Mar­vin Gaye lu­gu „T­roub­le Ma­n” ja te­da ni­me­ta­ti tä­nap­äe­va Aret­ha Frank­li­niks. Esi­me­ne hitt „No Mo­re Rain (In This Cloud)” on po­si­tiiv­ne, kuid An­gie Sto­ne’i karjää­ri ajal on te­ma lau­lu­des ol­nud nii vi­ha, rõõmu, pi­sa­raid kui ka ar­mas­tust.  Ta on kir­ju­ta­nud lau­le ka Ery­kah Ba­du­le ja Jill Jo­ne­si­le ning tei­nud koostööd Ma­ry J. Bli­ge’i­ga.

Debüüdi­le järg­nes edu­kas al­bum „Ma­ho­ga­ny Sou­l” ning siis veel enam kuul­sust ja kii­tust too­nud „S­to­ne Lo­ve”, kus teeb kaa­sa näi­teks räp­par Snoop Dogg. Pä­rast hit­ti­de ko­gu­mik­ku il­mus 2007. aas­tal An­gie se­ni vii­ma­ne al­bum „T­he Art of Lo­ve & Wa­r”.

Va­he­peal on ta jõud­nud näi­del­da mit­mes (muu­si­ka)fil­mis, näi­teks koos Beyoncé’ga fil­mis „Figh­ting Temp­ta­tion­s”, esi­ne­da Broad­way la­va­del eri rol­li­des ja kas­va­ta­da üles kaks last.

An­gie Sto­ne’i kont­ser­ti­del ära­ta­vad imet­lust nii ja­mes-brow­ni­lik plah­va­tus­lik ener­gia kui ka sou­li­bal­laa­di­de sii­di­sed he­lid. Just An­gie Sto­ne oli üks esi­me­si muu­si­kuid, kel­lest rää­ki­des hak­kas muu­si­kap­ress ka­su­ta­ma neo­sou­li mõis­tet.

Soulidiiva Angie Stone

26. aprillil Tallinna linnahallis, piletid müügil tänasest

Jazzkaar toimub 20. korda üle Eesti 18. –26. aprillini