Laura Ingalls Wilder elas aastatel 1867-1957 ning oli esimene, kes sai 1954. aastal sellenimelise lastekirjanduse auhinna. ALSC (Association for Library Service to Children) lõi auhinna, et välja tuua teosed, millel on olnud suur mõju lastekirjandusele.

Üle maailma väga menukas teos ja ka hiljem vändatud teleseriaal "Väike maja preerias" põhineb Wilderi enda elulool. Muu hulgas kõneles ta 1935. aastal välja antud teoses ühest oma elukohast nii: "siin ei olnud inimesi, vaid indiaanlased elasid siin". See kirjeldus muudeti hilisemates trükkides. Lisaks ütlevad tegelased mitmetes seriaali osades, et "ainult surnud indiaanlane on hea indiaanlane".

Wilderi pärandi ja teoste uurijad ütlevad kirjaniku kaitseks, et tema kirjapandut tuleb hinnata "ajastu perspektiivis" ning et Wilderi raamatud mõjutasid postitiivselt lastekirjandust. "Ka kirjanduse seisukohast laiemalt pole õige teoseid lihtsalt "minema pühkida" justkui poleks neid kunagi eksisteerinudki. Raamatud näitavad ja õpetavad, milline oli elu põlvkondi tagasi ja kuidas meie ühiskonnana peame sellest õppides edasi liikuma," ütlevad Wilderi uurijad.

ALSC kinnitab, et Wilderi'i teoseid avaldatakse ka edaspidi, aga tema "pärand on keerukas, ega ole universaalselt haaratav".