Sibyl Vane: Meie aasta algas väga tormiliselt, sest esinemispakkumiste hulk oli ootamatult suur ja nii kujunes vast kõige tegusamaks nädalalõpp, kus astusime üles kahel päeval kokku viis korda.

Tenfold Rabbit: Kuna hiljuti oli Andresel sündinud „Oblivion”, otsustas ta selle proovi tuua. Järgmisel päeval lasime linti „Oblivioni” demo, mille saatsime kohe Noortebändile. Pärast seda aitas „Oblivion” bändi ka suure publiku ette tuua nii Noortebändi kui ka Eesti Laulu abil.

Aasta kontsert?

SV: Meie aasta esinemiseks siiani on kahtlemata Baltikumi suurim Positivuse festivalil ülesastumine, kus vähemalt lava mänedžeri sõnul polnud ta nende päevade jooksul nii tormilist publikureaktsiooni selle lava ees näinud. See oli kahtlemata erilise atmosfääriga kontsert, ilmselgelt olid aeg, koht ja inimesed õiged, sest tekkinud keemiat on tagantjärgi isegi raske selgitada.

TR: Aasta Kontserdiks on üht või teist üritust raske nimetada. Suvel võtsime ette sellised kohad nagu Rabarock, Positivus, Uue Ajastu Festival, Õllesummer ja teised. Kuid tagantjärele mõeldes jäi näiteks Positivus küllaltki eredalt meelde, kuna tegemist oli ikkagi teist mastaapi üritusega.

Aasta õppetund?

SV: Väga oluline õppetund on see, et jutud läbimurdest ja edust väljaspool kodumaad on väga õhukene jää. Oodata kutset maailma vallutama on lühinägelik ja seda võibki ootama jääda. Tuleb ise tegutseda ja olemas olla, sest oma kodust kaugemal oodatakse tundmatut bändi harva. Seega ei tähenda kodumaast kaugemal esinemine veel läbimurret, vaid seda, et sa teed tööd ja vähemalt proovid anda endast parima, et oleks eeldused millegi suurema juhtumiseks.

TR: Kontserdid kipuvad õhtusse või isegi öösse jääma ning tihtipeale just kaugel võõras linnas. Järgmisel hommikul on vaja aga tööd teha, kooli minna või uut kontserti anda. Öösel pärast kontserti väsinud peaga sõitmine võib aga osutuda vägagi ohtlikuks, kuna esinemisel kulutatud energia tõttu on uni kerge tulema.

Aasta edasi?

SV: Sel aastal ootab meid nüüd ees veel umbes 20 kontserti Eestis, Lätis ja Leedus. Üritame Eestis plaati tutvustada võimalikult paljudes linnades, mitte vaid tõmbekeskustes Tartus ja Tallinnas. Sama poliitikat järgime ka Lätis ja Leedus. Piltlikult öeldes esineme ühel õhtul Garbage’iga Riias Palladiumis ja järgmisel juba Läti väikelinna pungiklubis. See on vaheldus, mis hoiab bändi vormis ja lainel igas olukorras, sest maksimumi peame endast andma mõlemal laval. Tõsi, ootame väga 14. novembri esinemist Garbage’iga, sest kahtlemata on selline võimalus meie jaoks suur kompliment.

TR: Selle kohta ei oska midagi ette näha. Eelmisel aastal samal ajal samale küsimusele vastates arvasime, et „Nokia Kontserdimajas oleks ju tore esineda”. Arvestades, et plaadiesitluskontsert toimuski seal, siis on ju täitsa täppi läinud. Järgmise küülikuaasta kohta ütleks nii palju, et – staadion.



UUED BÄNDID

- Sibyl Vane’i debüütalbum „Love, Holy Water & TV” ilmub sellel nädalal.

- Bänd esitleb albumit täna õhtul Tallinnas Sinilinnus ja homme Pärnus Endla teatri kohvikus.

- Tenfold Rabbiti debüüt­album „Travel The World” ilmus oktoobri keskel.

- Bänd esitles albumit 12. oktoobril Tallinnas Nokia kontserdimajas.