Vaala galerii kunstipreemia tänavuseks laureaadiks valiti kunstnik Kiwa, kes on kahtlemata üks 1990-ndatel esile kerkinud kunstnikepõlvkonna huvitavamaid esindajaid.

Kiwa (32) on end tõestanud nii visuaalses kunstis (skulptuur, maal, performance, video ja installatsioon), tekstis (artiklid, esseed ja luule), helikunstis kui ka näituste ja ürituste kureerimises.

Kunstiteadlase Elnara Taidre sõnul rõhutavad eri meediumid Kiwa kunsti universaalsust, moodustades ühe tervikliku teksti, isikliku semiosfääri, kus üks teema väljendub eri vahendite kaudu.

Laureaat lähetatakse preemiaks juunis Šveitsis toimuvale Art Baseli messile, mis on üks rahvusvaheliselt hinnatumaid kunstisündmusi.

Kunstipreemia laureaat valiti viie nominendi seast, kelleks olid veel August Künnapu, Elis Saareväli, Jane Suviste ja Piibe Piirma.

Vaala galerii on noore kunsti preemiat välja andnud 1991. aastast, preemia saajate hulgas on olnud Jaan Toomik, Marko Mäetamm, Kaido Ole, Ly Lestberg jpt, viimaste aastate laureaatideks on Alice Kask, Tõnis Saadoja, Maarit Murka ja Tanja Muravskaja.

2008. aasta kevadel kureerib Kiwa Vaala galeriis iga-aastast noore kunsti näitust.