Detsembris Eestisse jõudev uus seitsmene on ühtlasi esimene internetiühendusega seeriaauto. Väärika ilmega luksusauto, milles võib silmapilkselt ära tunda BMW. Aga auto saladused peituvad koore all. Kasutusele on võetud täiesti uus juhtimiskontseptsioon – iDrive. Lahtiseletatult on auto jagatud kaheks tsooniks - üks on mugavusala ja teine juhtimisala. Kõik juhtimiseks vajalikud seadmed on asetatud roolile või rooli ümber. Isegi automaatkäigukasti valits asetseb roolisambal. Harvemini kasutatavad juhtnupud paiknevad armatuurlaua alaservas. Seal, kus tavaliselt paikneb käigukang, asetseb suur iDrive imenupp. Kaheksas suunas liigutatav, vajutatav ja keeratav lüliti on nagu arvutihiire nupp. Auto 700-st funktsioonist on 680 juhitavad iDrive nupust. Nende funktsioonide hulka kuulub WAP-i abil toimiv internetiühendus, kliimasüsteem, audio- ja televisioonisüsteem, navigatsioonisüsteem jne. Autol puudub süütevõti. Seitsmese uksed avab nn arvutikaart, kuhu on salvestatud juhi istme ja rooli asend. Mootor käivitub ja seiskub startnupust. Autost ei leia isegi käsipiduri kangi või pedaali. Käsipidur lukustub nupule vajutusest. Süsteem hoiab autot paigal ka valgusfoori taga.

Kiirendus nullist saja kilomeetrini tunnis on sõltuvalt mudelist 7,5 ja 6,3 sekundit. Maksimaalne kiirus on piiratud 250 km/h. Kütusekulu on luksusauto kohta mõõdukas: 10,7 ja 10,9 liitrit sajale kilomeetrile.

Uues seitsmeses leidub mugavusseadmeid sedavõrd palju, et nende kirjeldamiseks ei jätku Citys ruumi. Aga – selle auto soetamiseks vajate te umbes miljon krooni.

TUMEPUNASELT DEKADENTLIK X-CLUB. Kuna Cityl on Eesti väljaannetest vist kõige pahelisem reklaam, siis peame nüüd ka veidi vürtsikamaid ettevõtmisi kajastama.

Tallinnas, Harju tänaval kunagises Ameerika ärikeskuse majas, asub soliidne kuid samas veidi riivatu meelelahutusasutus X-Club. See on seest ääretult kaunis ja tumepunaselt dekadentlik. Kuid X-Club ei ole mitte lihtlabane tantsuklubi, vaid kella 11-st on seal iga päev võimalik nautida topless-tantsu. Ja mitte ainult – selles intiimses ja sopilises klubis on võimalik tellida ka privaattantsu (350.-), bizarre-privaattantsijaid (800.-) või showd basseinis (1000.-). Juhul, kui soovite neid tantsunumbreid nautida meeste esituses, oleks parem ette teatada. Igal juhul olevat see asutus kohalikus erootikamaailmas soliidseim ettevõtmine.

X-Club on avatud 18-6, kella 21-ni pääseb sisse tasuta. Ning pärast kella üheksat on pilet 150.-(selle summa sees on ka 1 drink).

MEELIERUTAV RENARD. Eesti suurim ja vanim alkohoolsete jookide tootja AS Liviko hakkas eelmisel nädalal uudistootena villima Prantsuse päritolu brändit “Renard”. Livikos pudelitesse villitav brändi on valmistatud Lõuna- Prantsusmaal Bordeaux maakonnas. Pudelisse villimine ajaloolises Liviko tehasehoones on selle joogi jaoks viimane samm pikas valmimisloos. Brändit hoitakse 1928. aastal asutatud perefirma Lucien Bernard Co jahedates keldrites mitmeid aastaid tammetõrtes ja väikestes Limousini tammest tehtud vaatides, enne kui ta Eestis pudelisse villitakse.

Liviko uudistoode Renard on just brändi, mitte konjak – nimelt tohib konjakiks nimetada üksnes Prantsusmaa Cognac’i regioonis kasvanud viinamarjadest vastaval viisil valmistatud jooke. Samas on brändi konjaki valmistamise tehnoloogiale üldjoontes sarnaselt valmistatud jook. Nimi brändi lähtub arvatavasti hollandikeelsest sõnast brandewija, mis otsetõlkes tähendab põletatud veini.

SUPERBITSHID EHK AB FAB. Inimesed Inglismaa telerite ees võivad juubeldada, sest kaks maailma esibit‰i – Patsy ja Edna on taas ekraanil oma Absolutly Fabulos`ega. Nende neurootiline suitsutossust, ‰ampusest ja kokaiinist läbi imbunud kirbe huumor on neist teinud absoluutsed kultusstaarid, kelle väljendid ja bit‰imine leiab jäljendamist paljude poolt (eriti öösiti ja pidudel). Ja muidugi mitte ainult käitumist – teisi selliseid moeohvreid (või moekarikatuure) ei olnud inimesed varem näinud. Ning Patsy võltsblondi ja räigelt tupeeritud lakisoengut hakati Inglismaal varsti kutsuma lihtsalt tema nime järgi (proua, võib-olla teeks teile ühe Patsy?). Ja kus mujal seriaalis te võite näha Naomi Campelli, Lady Victoria Harvey`t või Kylie Minogue`i (mnjah, teda võis kunagi küll vaadata The Neighbours`is)! Igal juhul ootame, et ETV leiab ka uued osad üles ja sel korral kiiremini kui eelmised osad, mis tulid rohkem kui 5-aastase hilinemisega.

KINGADE OSTMINE = NAISTERAHVA TERVIS. Kingasõltuvus on haigus, mis kapitalistliku heaolu õrnemasooliste isendite hulgas juba pikka aega laastamistööd teeb. Vaadake kas või Carrie`t ja Charlotte`i Sex&TheCity`s, kes oma tupikusse jooksnud armuelu lähevad leevendama just kingapoodidesse. Me ei tahaks nüüd hullumeelset kingatarbimist propageerida, sest paar kingi tähendab võib-olla mitut hektarit vihmametsi. Kuid igal juhul on kingade ostmisel seos naisterahva tervisega. Ja igasugused aksessuaarid ja muud pisidetailid peegeldavad inimese tegelikku loomust kõige ausamalt.