Euroopa kunstikõrgkoolidele ja välisüliõpilastele suunatud konkursi „MinuEesti?/MyEstonia?” eesmärgiks on koondada läbi kunsti esitatud peegeldusi Eestist ja eestlusest väljaspoolt nähtuna. Mõnele osalejale tähendab Eesti rohkemat, teise jaoks võib side taanduda juhuslikule, kohati ka üllatavale seosele.

„Ülesandepüsituses sisaldub mõningal määral heatahtlikku eneseirooniat, läbi viidete populaarsele raamatusarjale ning eestlaslikule huvile selle vastu, kuidas me teiste Euroopa riikide seas välja paistame. Sinimustvalgete meeleolude kõrval pakkus konkurss võimaluse mängulisteks tõlgendusteks ja vaimukateks lahendusteks,“ ütles Kadri Uus, NOAR.eu kunstikeskkonna üks asutajatest.

Žürii poolt välja valitud parimate teoste autoritele on ette nähtud rahalised preemiad - I koht 1000€, II koht 500€, III koht 200€. Publikuhääletuse võitja pälvib 300€ suuruse auhinna.

Valikut konkursil osalevatest teostest sai rahvusvaheline publik näha ka 7.-9. juunil toimunud ArtVilniuse kunstimessil, mis oma ligi 30 000 külastajaga on meie regiooni suurim kunstisündmus.

Kõigi konkursiteostega saab tutvuda ning oma lemmiku valida 12. juulini NOAR.eu kunstikeskkonnas.