“Minu esimene entsüklopeedia” on mõeldud lastele, kes on 4-7 aastat vanad. Selles vanuses suuri sõnu ei tehta ja keerulist juttu ei armastata. Seda on raamatu tegemisel ka silmas peetud. On ju Larousse’i entsüklopeedia tegijad maailma ühed mainekamad ja kuulsamad. Küll nemad juba oma tööd tunnevad!

Raamat on sündinud küll Prantsusmaal, kuid hiljuti tõlgiti see eesti keelde. Lugedes selgub, et ega Prantsuse laste maailm Eesti laste omast suurt erinegi. Võib-olla ainult mõni puu, näiteks plaatan on Eesti lapsele tundmatu. Ja muidugi ei ole prantslased suutnud vastu panna kiusatusele võtta jalgpalluri musternäiteks Zidane. Aga eks entsüklopeedia selleks ongi, et maailma asju tuttavamaks rääkida.

See raamat jagab lihtsas ja selges keeles teadmisi, kuidas maailm toimib. See algab inimesest – kuidas ta ema kõhus areneb ja sünnib, millal ta kooli läheb ja millal suureks inimeseks saab. Edasi räägitakse inimkooslusest – milliseid maju on maailmas olemas, kuidas neid ehitatakse, millest koosneb linn ja milliseid torusid pidi jõuab meieni vesi.

Samamoodi saame teada erinevaid asju ilmast, planeetidest, praegu elavatest ja väljasurnud loomadest, taimede kasvamisest ja isegi multifilmide tegemisest!

Eriline koht on “Minu esimeses entsüklopeedias” aga piltidel. Kasutatud on tervet kunstnike meeskonda, et raamatu üldilme liiga ühesuguseks ei muutuks. Iga teema asub eraldi kaksikleheküljel, kuid nende järgnemine on hästi läbi mõeldud ja loogiline. Raskemad sõnad ja mõisted selgitatakse teose lõpus üle ka.

Einoh, sellist raamatut võiks jõuluvana käest tahta küll. Teadmishimulisele lapsele on siin uurimist-puurimist küllaga.