Jüri Järvet Jr. on lõpetanud Tallinna 21. Keskkooli inglise keele eriklassi ja Eesti Põllumajandus Akadeemia metsanduse erialal. Eelnevalt on töötanud direktori asetäitjana ehitusalal ja ehitustööde juhatajana Vinni Näidissovhoostehnikumis ja Vinni Ühismajandis ning on OÜ Kõldu Lihakarni omanik.

Konkursikomisjoni esimees on Kultuuriministeeriumi kantsler Margus Allikmaa ja liikmed Eesti Teatriliidu juhatuse esimees Jaak Allik, sihtasutuse "Vanalinna teatrimaja" juhataja Voldemar Promet, - "Vanalinnastuudio" direktor-loominguline juht Eino Baskin, "Vanalinnastuudio" näitleja Egon Nuter, Tallinna Linnateatri direktor Raivo Põldmaa, Kultuuriministeeriumi eelarve- ja majandusanalüüsi osakonna juhataja Linda Sade ja kunstide osakonna juhataja Reet Mikkel ning komisjoni sekretär, teatrinõunik Enn Kabrits.

Vinnist Tallinna kolida kavatsesJüri Järvet jun. juba mõni aasta tagasi - poeg (samuti Jüri Järvet) lõpetab ülikooli ning Tallinnas on tema jaoks rohkem võimalusi, arvas ta. «Ma tulen lihtsalt tagasi,» ütles Jüri Järvet Tallinna kolimise kohta. «See on ikka nii, et aeg saab täis ja inimene tuleb tagasi sinna, kus ta on sündinud."