Teine seksikas töö on prantslase Bruno Dumont’ viimane film “Kakskümmend üheksa palmi”, mis räägib California kõrbes vallatult seiklevast paarikesest, fotograafist ja töötust noorikust, kes otsivad kõrbes sobivat pildistamise kohta, astudes samal ajal igal võimalikul võimalusel vahekorda. Pea-osades mängivad Jekaterina Golubeva ja David Wissak.

”Festivalil on oma tugev teema, millest ma ei tahaks palju rääkida – see on seks. Filmides on palju avameelseid seisukohti ja stseene,” ütles Veneetsia kava kokku pannud direktor Moritz de Hadeln. Ta lisas samas, et kõigi väljendusvahendite kasutamine on õigustatud ja on tehtud kõrgel kunstilisel tasemel.

Festivalil näeb võrdlemisi palju uut Ameerika filmi – avafilm on Woody Alleni “Ei midagi muud”. Seal näeb uut filmi “Inimese plekk” Nicole Kidmani ja Anthony Hopkinsiga peaosas. Vendade Coenite “Talumatus jõhkruses” mängivad peaosi George Clooney ja Catherine Zeta Jones.

Veneetsias linastub üle 140 filmi, festival lõpeb 6. septembril, mil antakse üle kuulsad Kuldlõvi auhinnad. Tänavune elutöö Kuldlõvi määrati Omar Sharifile.