"KGB andis mulle karmi käsu lõpetada oma bänditegemine ja nõukogudevastane tegevus. Nad ütlesid, et õõnestan Nõukogude riigikorda ja ma ei tohi seda enam teha, aga samas mõistsid nad, et mind kuidagi ümber veenda ja üritada suunata õigele rajale on kasutu. Mind kuulati üle kaks päeva ja sunniti alla kirjutama paberile, et mu bänd enam edasi ei tegutse ja kui tahan muusikaga edasi tegeleda, pean liituma Leningradi rokiklubiga, end hästi üleval pidama ja mitte selliseid asju kirjutama. Läksin muidugi väga endast välja, sest esiteks ähvardasid nad mind vanglaga ja mõistsin, et mul pole enam võimalust nii edasi
tegutseda," meenutas Lavrov Raadio Kahe saatele Punkpolitsei antud intervjuus.

Kuid lindistused tegid Otdel Samoiskorenenijast legendi ning kuna nõudlus püsis, otsustas vahepeal muudes bändides mänginud ja kunstiga tegelenud Lavrov amullu vana pundi kokku panna: "Hakkasime mängima oma vanu lugusid. Olen teinud ka terve hunniku uusi. Kõik seepärast, et nüüd on tekkinud selle järgi nõudlus. Ma ise poleks uskunud, et see kunagi juhtub, et Otdel Samoiskorenenija, mis polnud mitte kunagi esinenud, hakkab nüüd, kolmkümmend aastat pärast ärakeelamist andma kontserte."

Praegu Venemaal toimuva ning võimalike kruvide NSV Liidu tasemele pingutamise suhtes on Lavrov meelestatud tervemõistuslikult: "Venemaal on kõik võimalik, lihstalt ma ei karda seda, sest kui see juhtub, tõestab see veelkord, et see riik pole mitte millekski võimeline, kui nende jaoks tundub ohtlik, hirmus ja kahjulik üks väike kolmeliikmeline bänd, kes kusagil esineb ja midagi laulab. Sel riigil on palju suuremaid probleeme, kogu riigis on nälgivaid inimesi, kes peavad omast taskust maksma oma meditsiiniabi eest ja üldse kõige eest ja kelle eelarve seda mitte kuidagi vastu ei pea. Kaugsõiduautojuhid streigivad praegu, sest nad ei taha sellele riigile maanteemaksu maksta. Kui nad hakkavad maksma rohkem, maksame me kõik rohkem nende kaupade eest, mida siia veetakse. Siin on tohutud probleemid, mis on palju tähtsamad kui see pisike bänd, kes neist probleemidest laulab."

Otdel Samoiskorenenija kontsert toimub pühapäeval 6. detsembril algusega kell 19.00 Tallinnas klubis Kelm. Kaasa teevad kohalike seast värske grungepunt Naive ning Kopli punklegend Neljudi ning romntilist naisvokaaliga punki viljelev Kalashnikov Collective Itaalias.