39-aastase Sofia Coppola neljas film „Kusagil” räägib Hollywoodi loo näitlejast isast (Stephen Dorff) ja tema tütrest (kehastab 12-aastane Elle Fanning), mille peateemaks on inimese üksindus. Ka käsikiri on Sofia Coppola kirjutatud. Venezia Kuldlõvi täiendab Coppola saadud auhindu, kuhu kuulub Oscar stsenaariumi eest filmile „Tõlkes kaduma läinud”. Ka teised Coppola filmid „Süütud enesetapud” ja „Marie Antoinette” on tuntud ja meilgi levis käinud. Ka uus film „Kusagil” on juba tekitanud huvi, ta on müüdud kümmekonna maa levisse. Näiteks Soome jõuab „Kusagil” aastavahetuseks.

Hõbelõvi sai endale hispaanlase Alex de la Iglesia mõru komöödia „Kurb trompetiballaad”, mis jutustab tsirkuses arenevast armastuskolmnurgast, taustaks Hispaania kodusõja vaevad.

Parim lavastaja Skolimowsky

Poolaka Jerzy Skolimowski film „Sisuline tapmine” pälvis kaks olulist auhinda. Skolimowski sai parima lavastaja auhinna ja filmi peaosa mänginud Vincent Gallo võitis parima näitleja tiitli. Film jutustab Talibani mehest ja tema solgutamisest mööda vanglaid ning põgenemisest.

Prantsuse näitlejanna Ariane Labed sai auhinna rolli eest filmis „Attenberg”. Enne festivali meedias korduvalt jutuks tulnud Darren Aronofsky uus balletiteemaline film „Must luik” ei jäänud auhinnata, selle üks pea-osatäitjaid Mila Kunis teenis Marcello Mastroianni noore näitleja auhinna. „Must luik” räägib kahe tantsijanna võistlusest, filmi teist peaosa mängib Natalie Portman.

Tänavune Venezia festival oli esilinastusterohke, seal tegi oma maailma esilinastuse kokku 79 teost. Festivali žürii esimeheks oli Quentin Tarantino. Festival ise toimus 67. korda.