Cannes`is linastunud Moore viimane dokumentaalfilm “SiCKO” keskendub küsimusele, miks elavad 50 miljonit ameeriklast, kellest 9 miljonit on lapsed, ilma ravikindlustusesta ja samas need kellel on kindlustus, laostuvad tihti peadpööritavate ravikulude tõttu või keeldutakse neid üldse haiglas ravimast, kirjutab Reuters.

29 juunil USAs kinolevisse jõudva filmi kõige vastuolulisem aspekt võrdleb ameeriklastele kättesaadavat arstiabi Kuubal Guantanamo Bay`s vangistuses viibivatele väidetavatele islamiterroristidele pakutava arstiabiga.

Michael Moore väitis Cannes`is toimunud pressikonverentsil, et ei usu teda ähvardavasse vanglakaristusse, mis võidakse talle määrata, kuna ta viis omavoliliselt ja ilma loata Kuubale grupi vabatahtlikke, kes haigestusid USAs päästetöödel, mis järgnesid 09.11.01 toimunud terrorirünnakule.

Michael Moore`i reisi eesmärk oli pakkuda grupile vabatahtlikele Kuubal heatasemelist ravi praktiliselt ilma kulutusteta. Algselt viis Moore grupi vabatahtlikke Kuubal asuvasse USA sõjaväebaasi, aga kuna sealt meditsiinilist abi ei saadud, otsustas Moore vaadata, milleks Kuuba meditsiin võimeline on ja pöördus grupi vabatahtlike ravimiseks kohalike arstide poole. Väidetavalt ärritas selline käitumine USA ametivõime.

Aastal 2004 Cannes`is filmiga “Fahrenheit 9/11” Kuldse Palmioksa võitnud režissöör sõnas, et president Bushi administratsioon uurib võimalikke seaduserikkumisi, mis puudutavad tema võttegrupi Kuubal käiku. Michael Moore ise vanglakaristuse saamisesse ei usu ja kinnitas Cannes`is pressikonverentsil, et tema vanglasse ei satu.