Eesti muusikanõukogu määras 2015. aasta heliloomingupreemia Anti Margustele. Intepretatsioonipreemia võitis Nata-Ly Sakkose ja Toivo Peäske klaveriduo.

Muusikaelu jaoks olulise tegevuse preemia sai akustik Linda Madalik Eesti kontserdisaalide täiustamise eest. Nõukogu juhatus ja annetajate esindajad valisid võitjad muusikanõukogu esitatud kandidaatide seast.

Helikunsti sihtkapital

Kultuurkapitali helikunsti sihtkapital andis tänavu välja üheksa aastapreemiat. Sihtkapitali nõukogu valis preemiate saajad välja avalikult esitatud kandidaatide hulgast.ERSO kontsertmeistrit Arvo Leiburit pärjati muusikaalase tegevuse ja Eesti keelpillikultuuri arendamise eest. Pianist Ivo Sillamaa sai preemia pikaajalise muusikutegevuse eest. Kõrgetasemeliste kontsertide eest said preemia ka kammerkoor Voces Musicales ja metsosopran Monika-Evelin Liiv.
Tiia Teder

Saksofonimängijat ja heliloojat Raul Sööti pärjati nii heliloomingu kui ka kontserttegevuse eest. Pianist Sten Lassmanni puhul tunnustas žürii Heino Elleri klaveriteoste plaadistamist ja kontserttegevust, Tatjana Kozlova-Johannes sai auhinna sisuka heliloomingu eest. Klassikaraadio peatoimetajat Tiia Tederit tunnustati pikaajalise rahvusvahelisel heliloojatel festivalil Rostrum osalemise eest ja selle eest, et üks maailma olulisemaid nüüdismuusikasündmusi Eestisse jõudis. EPL