Lisaks enam kui kaheksa meetri kõrgusele täispuhutavale kinoekraanile ja seda toetavale kvaliteetsele kinotehnikale on kino ümber loodud uus linna­ruum. Katusekino kohvik pakub kodumaistest toorainetest tehtud toite ning katusel kasvaval murul saab piknikut pidada (oma toidu või jookidega küll sisse ei saa) või seal lähedal petanki mängida.

Tuleval suvel taas

Laane sõnul mõtles katusekino meeskond, et kui juba selline koht kesklinna luua, siis miks mitte pakkuda ajaveetmisvõimalust ka päeval. „Linna südames ei ole just väga palju selliseid kohti, kus murule istuda ja sööke-jooke nautida,” põhjendas ta.

Katusekino avahooajal pakutakse huvilistele 70 täispikka kinoseanssi, mis on valitud koos­töös PÖFF-iga. Kinoprogrammi avab reede õhtul Briti režissööri Bruce Robinsoni kultusfilm „Whitnail ja mina” (1986), kus kaks töötut näitlejat sõidavad 1969. aastal Londonist tüdinult ühe tegelase onu maamajakesse puhkama, kuid puhkamisest küll midagi välja ei tule.

Sellele järgneb juuli jooksul teisi kultusfilme, nagu „The Gra­duate”, „Harold ja Maude” ja „Briljantkäsi”, omaaegne nar­koo­tiku­midevastane propaganda „Reefer Madness”, uuem populaarne dokfilm „Hõimu sa­la­dused” ja selleaastane Nõu­kogude aja kunsti dokfilm „Keelatud kunsti kõrb”, Aasia märuli pärlid „Hero” ja „Enter the Dragon”, spagetivesternid „Peotäis dollareid” ja „Mõne dollari eest”, uuemad filmipärlid „Kaklusklubi” ja „Darjeeling Li­mited” ning tõeline rariteet, John Lennoni ja Yoko Ono produtsee­ritud sürrealistlik „Püha mägi”.

Programmi filmid on laias laastus jagatud teemadesse: kultus- ja friigifilmid, kinoklassika, keelatud ja dokumentaalfilmid, filmipärlid ning skandaalsed filmid.

Kinno mahub ühele seansile korraga 300 inimest ja filme näidatakse katusekinos kolmapäe­vast pühapäevani. Põhjamaa valgete ööde tõttu algavad juulis seansid kell 23, augustis ja septembris käivitub kinoprojektor kell 22. Iga filmi näidatakse õhtul ainult ühe korra ja hooaja jooksul kõige rohkem kaks korda. Piletid maksavad 60 krooni.  Välikino helisüsteem on Eestis ainulaadne, Silent Cinema / Disco printsiibil toimivad juhtmeta wifi klapid on igale vaatajale seansi ajal isiklikuks kasutamiseks, mis tagab õues kvaliteetsema ja segajateta heli, võimaldab igaühel reguleerida helitugevust ning vajaduse kor­ral lihtsustab sõbra või kaaslasega muljete vahetamist teisi kinokülastajaid häirimata.

Katusekino kuulub Tallinn 2011 kultuuriprogrammi ning on osa Tallinn 2011 sündmuste sarjast „Kino linnaruumis”. Järgmisel aastal alustatakse ettevõtmist juba juunis ja Viru keskuse parklakatuse kinolinale tuuakse unikaalseid filme, mis on otseselt või kaudselt seotud just Tallinnaga.

VÖFF

Viimsis omad filmid

•• 9.–11. juulini toimub Viimsis rannarahva muuseumis valgete ööde filmifestival VÖFF. VÖFF-i seansid toimuvad muuseumi paikades, kuhu külastajad tavaliselt ei pääse, näiteks

Keri saarel, samuti on VÖFF-il oma katusekino, aga ka Retrokatel.

•• VÖFF-i programmis on eesti filmid, nagu „Disko ja tuuma­sõda”, „Baruto”, „Aeg on siin”, „Üheksavägised”, „Ühe küla mehed” ja „Punane elavhõbe”. 10. juulil näidatakse öökinos jalgpalli MM-i poolfinaali mängu.