Kui seni on Von Krahli teater kasutanud kõigis oma näidendites kogu truppi, siis 14. hooajale minnakse vastu uue strateegiaga – sügisel esietenduvad järjest lavastused, kus teeb kaasa vaid väiksem osa kogu trupist. Nende soololavastusteks nimetamine on tinglik, sest paljudesse projektidesse on kaasatud enam kui üks tegija.

3. oktoobril jõuab lavale Sasˇa Pepeljajevi “Hamletid”, kus kõiki rolle mängib Juhan Ulfsak. Sama ambitsioonikas on ka 6. oktoobril lavale jõudev Taavi Eelmaa lavastajadebüüt “Faust”. Etenduses debüteerivad näitlejatena Jarek “Chalice” Kasar ning Rein Pakk vastavalt Fausti ja Mefisto osades. Eelmaa iseloomustas seda tükki kui esseistlikku operetti, mille keskne teema on lepingu sõlmimine kuradiga.

Oktoobri viimasel päeval tulevad oma lavastusega välja Erki Laur ja Tiina Tauraite, keda lava taga toetab Mart Kangro. Tüki nimi on otsekohene – “Erki ja Tiina”. Lavastus tundub rääkivat kahekesi olemisest. Oma sooloetteastega tuleb publiku ette ka Von Krahli uusim liige Riina Maidre. Tema kontsertetendus kannab nime “Raadio Maria” ning Maidre enda sõnul on tegemist “psühhedeelse, naiivse ja ilusa fake-popiüritusega”.

2007. aasta kevadel saab laval näha ka peaaegu kogu truppi ja nende näitlejatest vanemaid, sest lavale tuleb Kristian Smedsi lavastatud Tsˇehhovi “Kajakas”. Smeds ise lubab sellest üht korraliku draamat.

Lisaks mainitutele saab näha veel eripalgelisi asju: Pepeljajevi “Idiothello” (“Idioot” + “Othello”), “Europiraadid” ning koostöös Kuukulguriga valmivad filmid “Sügisball” ning “Fritsud ja Blondiinid”. Samuti mängitakse “Jänese aastat” ja “Võluflööti” – mõlemad lähevad reisima ka väljapoole kodumaad.

Von Krahli akadeemia jätkab

•• Oodata on välismaiseid esinejad – peaesinejatena on välja hõigatud Jakob von Uexküll ja dr Pascal Bader. 

••  Toimub 26.–30. septembrini.

••  Loengutest peaks välja kasvama ka Peeter Jalaka lavastatud projekt “Armastuse valem”, mis on ühtlasi juubelit tähistava Pöffi avaüritus 24. novembril.